Мотивът, с който се наложиха смените в горския сектор, е

...
Мотивът, с който се наложиха смените в горския сектор, е
Коментари Харесай

Министър Бозуков: Всички горски предприятия са на загуба от половин до над един милион лева

" Мотивът, с който се постановиха промените в горския бранш, е несъблюдение на финансовите проекти ".

Това сподели служебният министър на земеделието проф. доктор Христо Бозуков в в предаването " Лице в лице " по bTV.

" Към момента всички горски предприятия са на загуба в диапазона от половин до над един милион. Но това е най-малкият проблем. Проблемът е, че не се подхожда икономически към гората, не гледат на гората като на положителни стопани, а са се трансформирали в един дърводобивници, тъй като тяхното възнаграждение зависи от финансовите резултати. И заплатите им не са по никакъв начин дребни, даже са по-високи от тази на министъра. В интервал на загуба не трябва да се получават такива заплати ", сподели още той.

" Тези хора упражняват политически напън върху локалното население за то да гласоподава за избрана партия. Тези, които уволних, са на върха на пирамидата и всичко това е ставало под благосклонния им взор. Още с встъпването ми в служба, аз ги събрах и организирахме диалог, че би трябвало да бъдат деполитизирани. Те ми обявиха, че са такива. В министерството имаме редица сигнали, че се смъкват опознавателните знаци на колите на горското и с тях се взе участие в предизборната акция. Има и сложени квоти какъв брой хора да бъдат вербувани. А противозаконната сеч също ескалира доста ", изясни министърът.

" Нямам никаква фиксация към партийната принадлежност на хората. С инж. Ботьо Арабаджиев (б.р.: шефът на Южноцентрално държавно дружество, който през вчерашния ден предложения на спор министър Бозуков) нямам какво да си кажа. Каквото съм имал да му кажа, съм му го споделил при предходните ни срещи ", безапелационен беше министърът.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР