Мотел „Рилци“ в близост до Благоевград отново остана без нов

...
Мотел „Рилци“ в близост до Благоевград отново остана без нов
Коментари Харесай

Не се намери купувач за емблематичен имот

Мотел „ Рилци “ наоколо до Благоевград още веднъж остана без нов притежател откакто никой не завоюва последния извършен търг. Цената на наддаването стартира от 3 633 100 лева Донякъде новината не е изненада, защото през последните 5 дни преди неговото осъществяване не се яви нито един претендент на оглед.

По закон идващият търг ще е през 2021 година, като първичната тръжна цена ще е с 25% по-ниска от сегашната – 2 724 825 лева

В случай, че и тогава не се яви претендент за парцела на някогашния „ Балкантурист “ край града ще има трети финален търг. Тръжната цена ще е с още 25% по-ниска. По закон, в случай че и тогава няма покупател, се афишира нов търг с първичната цена.

До търг на парцела се стига, защото притежателят му Методи Калъмбов има неплатени налози. В цената е включена 4-етажната солидна постройка на мотела с сутеренен и партерен етаж със застроена повърхност 2177 кв.м и разгъната застроена повърхност от 8370 кв.м, в която има стаи, ресторант, дневен бар и 3 магазина върху обща повърхност от 169 кв.м, автосервиз с две халета и външен канал, паркинг и асфалтова площадка пред автосервиза с обща повърхност от 6620 кв.м, друга постройка с повърхност 1991 кв.м, нафтово подземно стопанство с потенциал 50 т гориво и застроена повърхност от 42 кв.м, ВиК мрежи и поливен тръбопровод, помпена станция за поливния тръбопровод, районно осветяване за комплекса, подпорна стена и прилежащият на комплекса терен с повърхност от 49 409 кв.м.

Мотелът е издигнат през 80-те години на предишния век като обект на „ Балкантурист “ и приватизиран по-късно от Калъмбов. Комплексът не се употребява от години и е в извънредно неугледно положение. Ценностите от дълго време са откраднати, а някои от пространствата даже са опожарени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР