МОСВ за пръв път осигурява национални средства за мерки за

...
МОСВ за пръв път осигурява национални средства за мерки за
Коментари Харесай

За първи път МОСВ осигурява 47 млн. лв. за борба с мръсния въздух

Министерство на околната среда и водите за пръв път обезпечава национални средства за ограничения за битка с мръсния въздух. Това съобщи заместител министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов при започване на присъединяване си на Съвета на Европейския съюз по околна среда в Брюксел, съобщи БГНЕС.

Срещу страната ни има голям брой наказателни процедури, стартирани от Европейската комисия, като една от най-тежките е тази за превишение на нормите за фини прахови частици.
Отново замърсен въздух в доста градове в страната
В 13 станции в страната са открити превишения на нормите за фини прахови частици във въздуха. Най-голямо е замърсяването в Горна Оря...
Прочети повече
Като незабавни ограничения за пръв път ще бъдат отпуснати средства от националния бюджет в размер на 47 милиона лв.. Финансирането е ориентирано към общините за използване на ограничения за битка с мръсния въздух. В допълнение, ще започва и вторият интервал на финансиране по Оперативна стратегия Околна среда 2014-2021, през който ресурсът ще бъде в много по-големи размери и е ориентиран към семействата за замяна на отоплителни уреди.

Министър Сандов организира градивна среща с изпълнителния заместител ръководител на Европейската комисия Франс Тимерманс, с който разискаха идните тежки задания пред България по Националния проект за възобновяване и резистентност. Предмет на полемиката беше и натоварената стратегия по Пакета „ Подготвени за цел 55 “ в границите на френското председателство на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на 2022 година

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР