МОСВ подготвя мерки за пренасочване на битовите отпадъци на 9-те

...
МОСВ подготвя мерки за пренасочване на битовите отпадъци на 9-те
Коментари Харесай

МОСВ предлага мерки за регионалното депо в Бургас

Министерство на околната среда и водите приготвя ограничения за пренасочване на битовите боклуци на 9-те общини в Област Бургас от неработещото районно хранилище. Това заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов е министър на околната среда и водите. Роден е през 1964... към профила, който взе участие в инспекцията на завода за боклуци на София дружно с кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила и ръководителя на отдел „ Кохезионна политика и екооценки” в Групово дело „ Околна среда” на Европейската комисия Джордж Кремлис.

„ Подготвяме незабавни ограничения за затвореното хранилище, които ще предложим на държавното управление и чакам да бъдат утвърдени на изключително съвещание още в понеделник “, сподели министърът. Депото беше затворено поради компрометирана дренажна система и по първична оценка възобновяване му ще отнеме няколко месеца. Утре министър Димов ще бъде в Бургас, където с кмета на общината Димитър Николов и шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас Тонка Атанасова ще вземат решение за обезпечаване на краткотрайни депа и площадки за битовите боклуци на деветте общини. Това решение ще бъде показано в понеделник на Министерския съвет, тъй че да не се основава спешна обстановка в Бургас и района. „ Въпреки че с депото има сериозен проблем и сега не може да бъде употребявано, няма приключване и заплаха от замърсяване на околната среда “, увери министър Димов. Днес той ще разиска ограничения за възстановяване на контрола на язовирите с министъра на стопанската система Емил Караниколов Емил Караниколов е министър на стопанската система. Роден е на 3 юни 1980... към профила.

Министърът даде висока оценка на завода за отнасяне на битовите боклуци на София, като напомни, че от 100% отпадък са реализирани 80% суровина и единствено 20% боклук. Нено Димов чака до края на годината Министерство на околната среда и водите и Столичната община да приключат с документите по третата фаза на плана по Оперативна стратегия „ Околна среда “, която ще даде опция RDF горивото да се изгаря в „ Топлофикация София “. Според министъра този метод ще помогне и за решаването на още един сериозен проблем за възстановяване качеството на атмосферния въздух и намаляването на фините прахови частици. „ Последните данни от 2016 година демонстрират, че София е доста покрай осъществяването на европейските критерии. С ограниченията на Столичната община чакам София да бъде един от първите огромни градове, за който ще докладваме на Европейска комисия, че е постигнал нормите на годишна основа “, сподели още Димов.



Снимка: Министерство на околната среда и водите
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР