МОСВ обяви, че провежда редица комплексни проверки на околната среда

...
МОСВ обяви, че провежда редица комплексни проверки на околната среда
Коментари Харесай

МОСВ се ангажира с постоянни проверки на замърсяването на въздуха и водите в Разград

Министерство на околната среда и водите разгласи, че организира редица сложни инспекции на околната среда в Разград до края на годината, откакто през юли и август.

Проверките включват разбор на качеството на водата, въздуха, пречиствателните уреди и евентуалните замърсители. Министерство на околната среда и водите е поело ангажимент да проверява аргументите за замърсяването.

Според министерството, от 6 юли до 31 август са осъществени над 35 инспекции от Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) - Русе и Басейнова дирекция " Дунавски регион " (БДДР) , от които 12 планови и 22 изключителни. Взети са голям брой проби от река Бели Лом за проучване на разнообразни физико-химични индикатори, характерни замърсители и предпочитани субстанции. Изследват се и отпадъчните води на няколко предприятия, като " АДМ Разград " ЕАД, " Биовет " АД - клон Разград, както и градската пречиствателна станция.

При инспекциите е установено едно превишаване във връзка с индикатора сероводород в атмосферния въздух.
 Министерство на околната среда и водите се включва в антикризисните дейности в Царево
Министерство на околната среда и водите се включва в антикризисните дейности в Царево

Оттам ще извършат мониторинг на питейните водоизточници, както и на канализацията в Царево

През последните 10 дни на август бяха осъществени четири инспекции и взети 17 пробонабирания от разнообразни точки на река Бели Лом.

Министерство на околната среда и водите заяви, че продължава да следи ситуацията и да проучва резултатите от проучванията . Продължава изследването на предприятия, които са евентуални причинители на оцветявания на водите. Издадени са наставления за слагане на камера тук-там, където компании изливат боклуци. Предстои и инспекция дали производствата в село Гецово замърсяват река Бели Лом.

Резултатите от всички измервания ще бъдат предоставени на общината и Регионалната здравна ревизия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР