МОСВ е провело среща и с учените от БАН, с

...
МОСВ е провело среща и с учените от БАН, с
Коментари Харесай

МОСВ иска от БАН концепция за Натура 2000 заради Струма край Кресна

Министерство на околната среда и водите е провело среща и с учените от Българска академия на науките, с Неправителствени организации, на която са достигнали до консенсус и съумели да сформират идея за създаване на равнище предпазени зони по Натура 2000. Това сподели на брифинг в Министерство на околната среда и водите служебният министър Асен Личев.

Това ще бъде прибавено към Националния проект за възобновяване и развиване, което ще улесни реализацията на инфраструктурните обекти, да вземем за пример автомагистрала Струма при Кресна, безапелационен е Асен Личев.

Министерство на околната среда и водите е поръчало на Националния съвет по биологично многообразие, въпреки с изминал мандат, да прегледа 44 заповеди , с които са актуализирали заповедите и по този начин плажовете Шкорпиловци, Ропотамо и Галата са с обновени граници. Това е единствено стартът на процедурата, би трябвало да се одобри от Министерски съвет, сподели Асен Личев. По думите му това са първи стъпки към " заемане с противозаконното строителство по Черноморието с въвеждане на забрани по девствени плажове, които не са застроени ".

Други решени проблеми по Черноморието - анулация на заповедта на министър Емил Димитров на смяна на режима за предпазена зона Смокиня , защото там са зародили недоволства, след което се схванало, че придобилите права на благосъстоятелност са се разтревожили за бунгалата си. В тази връзка Министерство на околната среда и водите издава инструкции до способените органи и поданици по какъв метод могат да си ремонтират бунгалата, което може да стане без да се тормозят.

Разгледан е също Национален проект против противозаконното потребление на отровни субстанции в дивата природа - 20220-2030 година

Служебният министър е инициирал пред премиера да бъде издигната като национална политика за зелената и кръговата стопанска система, с писмо е назначена ведомствена група за основаване на Национална тактика за въвеждане на кръгова стопанска система в България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР