МОСВ е получило сигнал от Сдружението на общините, че в

...
МОСВ е получило сигнал от Сдружението на общините, че в
Коментари Харесай

Асен Личев не намерил дори кранче за газена лампа на Турски поток

Министерство на околната среда и водите е получило сигнал от Сдружението на общините, че в общини в страната са струпани една камара РДФ боклуци за изгаряне, които не се изгарят, защото се изгарят единствено вносни боклуци. Това съобщи на брифинг служебният министър на околната среда и водите Асен Личев на брифинг в министерството.

За задачата е извършена среща сред НСОРБ и стопанските камари и са реализирани договорености - общините да опитат да покачат калоричността на складираните РДФ след забележки на бизнеса, че не могат да се изгарят. Бизнесът с изгарянето се е трансформирал в търговия, тъй като вносителите на непознати им заплаща вносителят за изгаряне по 300 евро на звук, а нашите общини могат да заплащат по 46 лв. на звук, изясни той.

Но е реализирано съгласие да покачат калоричността, с цел да може стопанските да изгорят първо българските боклуци. Ако не стане, ще се забрани вносът на непознати боклуци , безапелационен е Асен Личев.
 Радев захапа Борисов: Защо мълчи за 3-те милиарда за
Радев захапа Борисов: Защо мълчи за 3-те милиарда за " Турски поток ", за какво забатачи интерконектора с Гърция

Трите милиарда в никакъв случай нямало да си ги върнем

Вчера Асен Личев се е срещнал с регионалния шеф на Видин, където са прегледани доста обекти, като е контрактувано автомагистрала Монтана-Видин да е с размери 6 платна с разграничителна линия и се строи интензивно. На сектор Димово е имало посещаване, където се кръстосва трасето с " Турски поток " край Видин. След като е прегледано за да се открие отклонението за Северозападна България, излиза наяве: " Честна дума, не намерихме даже и кранче, което да зареди и газена лампа " , изясни Личев.

Личев заяви, че през днешния ден е наложена насилствена административна мярка на " Софинвест " поради депото в Кремиковци , Враждебна, което би трябвало да се рекултивира, оказало се, че се запълва с боклуци, неприемливи за задачата. В тази връзка е наложена насилствена административна мярка и е неразрешено да се влагат такива боклуци.

Министърът на околната среда и водите насочи вниманието на медиите, без да дава детайлности, само че с апел да се ревизира кой министър по кое време е управлявал към финансирането на другите области във ВиК бранша. С 4.6 млрд.лв. са финансирани области във ВиК бранша, 600 млн. лева за Бургас, за Монтана - 63 млн. лева Съотношението е 1 към 10. Парите са за канализация и пречиствателни станции за понижаване на загубите от ОПОС и ПУДОС, резултатът виждате какъв е, изключително във връзка с загубите, разясни Личев.
 Никой не знае къде е Пътната карта на
Никой не знае къде е Пътната карта на " Балкански поток "

Цените на ток и парното ще порастват, предизвести зам.-министър Александър Николов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР