Мостът над река Караагач не е в добро състояние и

...
Мостът над река Караагач не е в добро състояние и
Коментари Харесай

Сигнал: Мостът над река Караагач не е в добро състояние

Мостът над река Караагач не е в положително положение и основава риск за преминаващите. За това алармира в обществените мрежи хотелиерът и държавник Здравко Василев. Съоръжението пострада при наводненията през септември предходната година. При среща с кметовете на Китен и Приморско, шефът на Областното пътно ръководство в Бургас е уверил, че все още е осъществено единствено  укрепване на моста, прекосяването е безвредно и следва повсеместен ремонт, за който е оповестена социална поръчка.

Мостът над река Караагач е значим за района, тъй като свързва общините Приморско и Царево. " Това е най-важният път може би за община Царево и единствен за туристите, които го посещават. Достъпът до Община Царево, може да се реализира и през Малко Търново, само че пътят там е още по-ужасен. След огромното наводняване при започване на септември, бях очевидец на пакостите, които направи прииждащата вода и се надявах виновните институции и хора да подхващат нужното за един първокласен ремонт и подсилване на това мостово оборудване. Пътувайки по моста просто стопираха да видя дали в действителност това, което съм си поискал се е случило. Там, където беше най-компрометиран мостът - подпората от страна община Приморско, която беше най-подкопана, беше ремонтирана със остарели траверси и с шприцован бетон ", обясни Здраво Василев. 

От Областно пътно ръководство ни увериха, че прекосяването през моста е безвредно, уточни кметът на Китен Николай Марков. " Увериха ни, че сега краткотрайното подсилване на мостовото оборудване е положително и че това е краткотрайно решение. Там следва по-сериозен ремонт на цялото мостово оборудване, само че защото то е включено в плана за рехабилитация на целия път II-99, това ще се случи, когато стартира целият план. До този миг, това, което имаме като увещание е, че укрепването на самото оборудване е положително. Аз бях индивидът, който подаде сигнала за компрометирането на основата. Често съм там на място и виждам в какво положение е. По думите на специалистите всичко нужно е направено, там е подпряно с едни остарели бетонови траверси от влаковите композиции, облято е с минимално количество бетон. Според тях това ще издържи тази подкопана основа ", изясни кметът. 

Очаква се до края на тази година да започва процедурата по ремонта. Справка в електронния указател за публичните поръчки демонстрира, че се търси реализатор за „ Инженеринг за аварийно-възстановителни работи по оборудванията и пътната част на общински път BGS 1286 в сектора с. Лозенец – Караагач - кръстовище с републикански път II-99, община Царево, област Бургас “.  В документа се показва, че в сектора има компрометирано, разрушено и нефункциониращо отводняване; съществуване на повреди по пътната настилка. По двете уреди за прекосяване на деретата се следят повреди по пътната настилка, непълен габарит, неприятно положение на подмостовото пространство, обрасли дерета и липса на наклони. Прогнозната стойност е над 9 млн. лева, а крайният период за кандидатстване е 30 януари.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР