Мостът на Колю Фичето в Дряново е укрепен с бетон

...
Мостът на Колю Фичето в Дряново е укрепен с бетон
Коментари Харесай

Мост на Колю Фичето е ремонтиран с бетон

Мостът на Колю Фичето в Дряново е укрепен с бетон без да е спазена процедурата по закона за културното завещание, заяви БНР.

Мостът е монумент на културата от локално значение. Граждани са алармирали за нерегламентираната интервенция по оборудването, чието строителство възрожденският занаятчия стартира през 1860 година

Предстои Окръжната прокуратура в Габрово да обясни събитията към нерегламентираното подсилване на моста. Процедурата планува в тази ситуация, поради че оборудването е монумент на културата, да бъде известен отрасловият министър, добавя кореспондентът на радиото.

Вместо да бъде спазена процедурата, компания направила подсилване на колоните на моста бетон. Фугирана е и каменната зидария. Липсвала и документи за възлагане на ремонта.

Архитект Милен Маринов, районен контрольор във Велико Търново към дирекция " Опазване на културното завещание " в министерството на културата разяснява, че некомпетентните действия са поправими. Предстои да се изготви техническа експертиза и да се създаде повсеместен план за реституция и консервация на оборудването.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР