Мостът на главен път Е-79, непосредствено преди влизането в град

...
Мостът на главен път Е-79, непосредствено преди влизането в град
Коментари Харесай

Шофьори: Мостът на Е-79 преди Кресна е в много лошо състояние

Мостът на основен път Е-79, директно преди влизането в град Кресна е в неприятно положение, предизвестяват водачи. От Общината няколко пъти са уведомили Агенция пътна инфраструктура за положението на оборудването, което е строено преди към 70 години.

Основите на моста са нестабилни тъй като през дупки в асфалтовата настилка се просмуква влага и разрушава бетона на оборудването. От община Кресна упорстват експерти да ревизират дали е безвредно, предава Българска национална телевизия.

``
реклама

От Агенция " Пътна инфраструктура " оповестиха, че оборудването е безвредно за пътуващите и след оглед на място, в случай че е належащо ще бъдат взети ограничения. Очаква се до края на месеца да стартира изкърпване на дупките в сектора.

От организацията споделиха още, че предстой да се ремонтира и „ Кривия тунел " в Кресненското дефиле. Специалисти ще ревизират оборудването до края на седмицата,а с цел да не се затруднява придвижването изследванията ще се правят през нощта от 22 часа до 5 часа сутринта.

Ремонтът планува построяването на нова отводнителна система, хидроизлоция и нова светофарна уредба. Очаква се те да покачат сигурността на оборудването. Проучванията и ремонтът на тунела ще лишават повече от една година и ще костват над 3 млн. и 200 хиляди лв..

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР