Мост ще свърже най-северозападното село на Турция с най-югоизточното село

...
Мост ще свърже най-северозападното село на Турция с най-югоизточното село
Коментари Харесай

Мост ще свързва България и Турция

Мост ще свърже най-северозападното село на Турция с най-югоизточното село на България. Това съобщи валията на Къркларели Осман Билгин, представен за Българска телеграфна агенция от Нахиде Дениз. По думите му мостът ще бъде издигнат върху река Мутлу дереси (Резовска река) и ще свърже село Бегендик от турска страна и село Резово от българска страна. В момента се работи върху плана, посочи той.

Двете села са граничните селища сред двете прилежащи страни, които разделя Резовска река.

Бегендик е последното турско село край границата с България. Основано е от преселници от България и се намира в окръг Демиркьой. От отсрещната страна е българското гранично село Резово. Въпреки географската непосредственост сред двете села - разделя ги единствено реката - няма директна връзка сред тях.

" Започнахме работата по плана за създаване на мост на реката Мутлу, която е границата сред Турция и България. Ние отдаваме огромно значение на този план и желаеме да го осъществяваме в най-скоро време. Понеже с помощта на него ще може да се отвори границата в този регион и по този начин ще се засилват връзките сред Турция и България ", сподели валията на съвещание на ангажираните в плана институции.

На фотографията: Български байрак се развя на брега на река Резовска (23 май 2011 г.)
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР