Мост на магистрала „Тракия” се руши, а части от него

...
Мост на магистрала „Тракия” се руши, а части от него
Коментари Харесай

Парче бетон се откърти от мост на АМ Тракия и падна върху кола


Мост на автомагистрала „ Тракия” се разрушава, а елементи от него падат върху колите. Мостовото оборудване се намира на пътя, който свързва Ихтиман и автомагистралата, оповестява БТВ.

Бетоновата мазилка се рони и пада върху пътя, а железата стърчат. Така част от моста през днешния ден е паднал върху колата на човек, преминаващ изпод.

Минавайки с автомобила си под този мост, Дамян Стоянов чува мощен удар. „ Нещо се удари в колата ми, огледах се и видях, че е парче бетон. Малко се стреснах”, описа архитектът Дамян Стоянов.

За благополучие парчето е малко и вреди по автомобила няма.

„ Има щета в гредата и сега има висящи части от бетона, някои от които би могло да счупят едно стъкло. Може да се види, има много големичко късче. Вероятно към кг, което виси на нищото”, споделя архитектът, разминал се на косъм със гибелта.

Съоръжението има потребност от обезопасяване, а арматурата е ръждясала, изясни Стоянов.

От Пътната организация показват, че вредите по моста са още от 2017 година, след удар на камион. Проверявали постоянно оборудването и съгласно тях заплаха за колите няма. „ Има греда с бетоново покритие. Няма заплаха от повреда на оборудването. Част от него е лимитирано с прекосяването в спешната лента”, съобщи Иван Досев.

От АПИ допълниха, че 4 уреди по автомагистрала „ Тракия” се ремонтират все още. Реконструкция на този мост към този момент обаче не е планувана заради липса на пари. Многократно са подавани сигнали за този проблем. Досега ограничения обаче не са взети.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР