Мост да свързва Сицилия с Калабрия - такива планове има

...
Мост да свързва Сицилия с Калабрия - такива планове има
Коментари Харесай

Един от най-дългите в света: ще има ли мост до Сицилия

Мост да свързва Сицилия с Калабрия - такива проекти има от дълго време, само че постоянно до момента са се проваляли. Правителството на Мелони обаче в този момент наподобява решено да осъществя концепцията. Критици предизвестяват за риска от земетресение.

След дългогодишни премеждия италианското държавно управление наподобява най-накрая се заема съществено с построяването на мост, който да свързва континенталната част на страната със Сицилия. За това ясно приказва признатият от кабинета на в четвъртък вечерта указ за " незабавни ограничения за построяването на постоянна връзка сред Сицилия и Калабрия ".

По думите на министъра на превоза, представен от АРД, мостът би трябвало да се трансформира във визитна картичка на италианското инженерно изкуство. Според министъра това е " исторически ден освен за Калабрия и Сицилия, само че и за цяла ". Пред италиански медии той увери, че " този път няма да ни спрат " - явно припомняйки за проектите на държавното управление, в което той беше вицепремиер, отпреди години.

Критици: " Разхищение на средства "

Критици упрекват държавното управление в " хабене на средства ", показва на собствен ред организация Анса. Природозащитници пък отхвърлят проектите за построяването на мост поради " извънредно високите екологични и финансови разноски ".

 Поглед към
© AP

Поглед към " Понте ди Месина " откъм Санта Трада в Калабрия.

Няколко италиански държавни управления дотук са стартирали концепцията за мост над Месинския проток до Сицилия. също настояваше за построяването на подобен мост. Но от тези проекти нищо не излезе. Критиците тогава дефинираха плана като непотребен и рисков - поради земетръсния регион, в който попада бъдещото оборудване.

Един от най-дългите в света въжени мостове

Мостът ще бъде 3,2 километра на дължина, което го прави един от най-големите въжени мостове в света. Идеята е съществувала още по време на, само че и до през днешния ден до Сицилия се стига единствено със аероплан или ферибот.

Сега италианският парламент има два месеца време, с цел да трансформира държавния указ в закон. Според външния министър Антонио Таяни, представен от АРД, строителството на оборудването би трябвало да стартира още през 2024 година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР