Москва заяви в петък, че нейните сили са осуетили опит

...
Москва заяви в петък, че нейните сили са осуетили опит
Коментари Харесай

42 украински дрона полетяха към Крим, Русия успя да осуети атаката

Москва съобщи в петък, че нейните сили са осуетили опит на Украйна да нападна анексирания от Русия Крим с 42 дрона през нощта, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Девет безпилотни летателни апарата бяха унищожени… над територията на Република Крим. 33 БЛА бяха обезвредени от силите за радиоелектронна битка и се разрушиха, без да доближат задачата “, написа съветското министерство на защитата в Telegram. Министерството не заяви дали има вреди или жертви.

Крим, анексиран от Русия през 2014 година, беше цел на Киев по време на офанзивата на Москва в Украйна, само че беше подложен на по-интензивни, засилени офанзиви през последните седмици. Киев неведнъж е заявявал, че възнамерява да си върне Крим.

В четвъртък Украйна съобщи, че нейните сили са развяли знамето на страната в анексирания от Русия Крим по време на „ специфична интервенция “, с цел да отбележат втория си Ден на независимостта по време на война. В сряда Киев заяви, че е унищожил мощна съветска противовъздушна система С-400 в региона, която съгласно него е нанесла „ мъчителен удар “ на вражеската противовъздушна защита. Москва също по този начин упрекна Украйна в офанзивата на издигнатия от Русия Кримски мост, който свързва полуострова с Русия. Мостът е затворен заради голям брой произшествия, в това число солидна детонация през октомври предходната година.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР