Москва заяви на Вашингтон, че дипломатическите връзки ще бъдат силно

...
Москва заяви на Вашингтон, че дипломатическите връзки ще бъдат силно
Коментари Харесай

Русия предупреди САЩ с късане на отношенията, ако я обявят за спонсор на тероризма

Москва съобщи на Вашингтон, че дипломатическите връзки ще бъдат мощно развалени и даже могат да бъдат прекратени, в случай че Русия бъде оповестена за „ страна спонсор на тероризма “ от Съединени американски щати.

Ако Сенатът на Съединени американски щати в действителност сбъдне желанията си да разгласи Русия за " страна спонсор на тероризма ", това ще значи, че Вашингтон е минал границата, от която няма връщане обратно, съобщи Александър Дарчиев, началник на отдела за Северна Америка в съветското външнополитическо ведомство.

По думите му, в случай че Русия бъде сложена в сходна категория, ще се стигне до " най-тежките вреди за двустранните дипломатически връзки ".

В четвъртък латвийският парламент разгласи Русия за страна спонсор на тероризма поради войната в Украйна и прикани западните съдружници да наложат по-широкообхватни наказания на Москва, оповестява БНР.

Украинският президент Володимир Зеленски възобнови апела си към страните от Европейския съюз да забранят визите за съветски жители. Във видеообръщението си тази той изрече признателност на редица европейски страни, които сложиха въпроса за визите за жители на терористична страна на публично равнище на разискване в Европейски Съюз.

" Трябва да има гаранция, че съветските убийци и медиаторите на държавния гнет няма да употребяват Шенген. Не може да се унищожи самата концепция за Европа, нашите общи европейски полезности. Тоест не може да се трансформира Европа в супермаркет, където няма значение кой влиза, а главното е човек просто да заплаща за стоките. ".

На бойното поле украинските сили удариха четвъртия и финален мост над река Днепър в окупираната от Русия област Херсон, заяви във Facebook Сергий Хлан, чиновник на регионалната администрация.

Украинската войска съобщи, че към този момент има способността да удари съвсем всички линии за доставки на Москва в Херсон.

Засега няма коментар от съветските управляващи. Управителят на Запорожка област заяви, че пет съветски ракети са поразили украинския град Запорожие нощес. В резултат на това е избухнал пожар, а инфраструктурни здания са били разрушени. Град Краматорск в Донбас също е бил обстрелван нощес, оповестиха управляващите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР