Москва заяви днес, че Украйна е струпала десетки хиляди войници

...
Москва заяви днес, че Украйна е струпала десетки хиляди войници
Коментари Харесай

Москва: Украйна е струпала половината си армия към границата с Русия

Москва съобщи през днешния ден, че Украйна е струпала десетки хиляди бойци в източната част на страната, където Киев се бори с проруските сепаратисти, което усилва опасенията за ескалация на дългогодишния спор.

Миналия месец западните съдружници на Киев започнаха да сигнализират за ново към границите на Украйна и предизвестиха за допустима зимна инвазия.
Украйна изиска от НАТО наказания за Русия
Украйна прикани НАТО да ускори военното съдействие с Киев и да приготви пакет от ограничения, в това число наказания, за въздържане на Русия...

и упрекна за ескалацията на напрежението Запада, който доставя Украйна с съвременно оръжие, организира учения в Черно море и прелита с бомбардировачи покрай съветските граници.

" Въоръжените сили на Украйна укрепват военната си мощност, струпват тежка техника и персонален състав ", съобщи пред кореспонденти говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова. " Според някои данни броят на украинските войски в зоната на спора към този момент е достигнал 125 000 души ", твърди тя, като прецизира, че това съставлява половината от украинската войска.

Коментарът на Захарова пристигна в отговор на изказването на украинското външно министерство от вторник, че Русия е съсредоточила 115 000 бойци към Украйна, на Кримския полуостров - който Москва анексира през 2014 година - и край два източни района, окупирани от отцепниците.

Киев и западните му съдружници от дълго време упрекват Русия, че изпраща войски и оръжия в поддръжка на сепаратистите - изказвания, които Москва отхвърля. Сепаратистите превзеха територии и оповестиха основаването на две републики малко откакто Русия анексира Крим.
Путин: Ще действаме още в този момент, в случай че НАТО премине " алените линии " поради Украйна
Руският президент Владимир Путин съобщи през днешния ден, че Русия ще бъде принудена да работи, в случай че НАТО пресече " алените линии " по рецесията с Укр...

През последните седмици Вашингтон рутинно предупреждаваше, че Русия може да се позове на измислена провокация от страна на Украйна като мотив за започване на нахлуване - изказване, което Кремъл осъди като нервност.

Междувременно Киев за следващ път изрази вяра, че НАТО ще го поддържа в опълчването с Русия. „ Ние ще призоваме съдружниците да работят с Украйна за създаване на тристепенен пакет за ограничение “, сподели украинският външен министър Дмитрий Кулеба преди диалозите с сътрудници от 30 страни от НАТО в Рига.

Според него първото равнище би трябвало да се състои в ясно съобщаване на следствията от нападателните дейности на Руската федерация против Украйна. Освен това пакетът би трябвало да съдържа стопански наказания, които ще бъдат наложени против Москва при най-лошия сюжет. Трето, належащо е по-интензивно съдействие сред НАТО и Украйна в региона на защитата, сподели още Кулеба и допусна, че това ще повлияе на дейностите на съветския президент Владимир Путин. „ Ако обединим напъните си и действаме координирано, можем да попречим на президента Путин да избере най-лошия сюжет, който е военна интервенция “, сподели украинският министър.

На срещата в Рига участват с изключение на външните министри на НАТО техните сътрудници от Украйна и Грузия. Генералният секретар на НАТО удостовери „ мощната поддръжка на съдружниците за териториалната целокупност и суверенитета на Украйна и Грузия “. Според него алиансът ще даде на двете страни " политическа и практическа помощ ". Освен това НАТО продължава да предлага на Украйна и Грузия вероятност за участие, сподели Столтенберг.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР