Москва заяви, че ще осигури коридори за жителите на двата

...
Москва заяви, че ще осигури коридори за жителите на двата
Коментари Харесай

Москва ще приеме украински бежанци в Русия

Москва съобщи, че ще обезпечи коридори за жителите на двата най-големи града на Украйна - Киев и Харков, с цел да избягат в Русия и Беларус, ход, който Украйна назова " аморален трик ", употребяващ страданията на цивилните жители поради съветските бомбардировки, предава " Ройтерс "

Руска и украинска делегации се срещнаха за трети кръг от договаряния в Беларус, потвърдиха и двете страни. Два предходни кръга доведоха до обещания за отваряне на филантропични коридори, които към момента не са изпълнени.

" След няколко минути ще стартираме да беседваме с представители на страна, която съществено има вяра, че широкомащабното принуждение против цивилни е мотив ", написа украинският договарящ Михайло Подоляк в Туитър. " Докажете, че това не е по този начин! "

Съобщението на Русия за " филантропични коридори " пристигна откакто през последните два дни не се стигна до преустановяване на огъня, което да разреши на цивилните да избягат от обсадения град Мариупол, където стотици хиляди са без храна и вода и под непрестанен обстрел.

Коридор от Киев ще бъде обезпечен до съветския съдружник Беларус, до момента в който цивилни от Харков, вторият по величина град в Украйна, ще бъдат ориентирани към Русия, предава РИА Новости.

Говорител на украинския президент Володимир Зеленски назова този ход " изцяло аморален ", като сподели, че Русия се пробва да " употребява страданието на хората, с цел да сътвори имидж по малкия екран ".

" Те са жители на Украйна, би трябвало да имат право да се изтеглят на територията на Украйна ", сподели представителят на украинския президент пред " Ройтерс ".

Повече от 1,7 милиона украинци, бягащи от съветската инвазия, до момента са минали в Централна Европа, заяви организацията на Организация на обединените нации за бежанците в понеделник, до момента в който хиляди други не престават да се движат в тази посока.

Безпрецеднтни стопански наказания оставиха Русия в изолираност от световната търговия, нещо, което в никакъв случай не е прилагано против толкоз огромна стопанска система. Глобалните цени на акциите се намалиха в понеделник, откакто Вашингтон сподели, че обмисля разширение на глобите върху съветския експорт на нефт, до момента необхванат от комерсиалните забрани.

Русия е най-големият експортьор на нефт и газ в света. Цените на суровия нефт " Брент " за малко скочиха над 139 $ за барел в понеделник, най-близо до най-високото равнище от 147 $ за последните 14 години. Инвестиционните банки споделят, че цените могат да се приближат до 200 $ тази година, в случай че съветските доставки бъдат спрени, което ще докара до тежки последствия за международната стопанска система. Русия и Украйна също са измежду главните международни експортьори на хранителни и промишлени артикули.

Русия отхвърля умишлени офанзиви против цивилни. Кремъл назовава акцията, която започва на 24 февруари, " специфична военна интервенция " за разоръжаване на Украйна и премахване на украински водачи, които разказва като " неонацисти ". Тези изказвания на Москва се отхвърлят изрично, както от Украйна, по този начин и от множеството страни в света. На фона на военните дейности не престават дипломатическите старания за решение на рецесията, както посредством телефонни диалози сред съветския президент и президентите на Франция и Турция, по този начин и посредством персонално посещаване на израелския министър председател Нафтали Бенет в Москва, който по-късно беседва с водачите на Украйна и Германия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР