Москва затваря румънското консулство в Ростов на Дон. Това съобщава

...
Москва затваря румънското консулство в Ростов на Дон. Това съобщава
Коментари Харесай

Москва затваря румънското консулство в Ростов на Дон

Москва затваря румънското консулство в Ростов на Дон. Това оповестява Диджи24, като се базира на информация на организация ТАСС. Според цитирания източник съветският министър председател Михаил Мишустин към този момент е подписал заповедта.

„ В сходство с член 37 от Федералния закон за интернационалните контракти на Руската федерация е признато предлагането на Министерството на външните работи на Руската федерация по отношение на прекратяването на съглашението сред съветското и румънското държавно управление за откриването на генерално консулство на Румъния в Ростов на Дон от 22 септември 2005 година, подписан под формата на замяна на ноти ", се споделя в заповедта. 

Решението на Москва идва в миг, когато връзките сред Румъния и Русия доста охладняха след нахлуването на съветски войски в Украйна и Букурещ остро осъди този акт на експанзия, отбелязва Диджи24.

Медията напомня, че предходната седмица Министерството на външните работи в Букурещ е оповестило, че Румъния се причислява към интернационалните старания за откриване и наказание на опитите на Руската федерация да се намеси в политическите и изборни процеси в демократичните страни. През лятото румънското Министерство на външните работи изиска от Москва да понижи с 40 души дипломатическия личен състав, работещ в съветското посолство в Букурещ. В отговор съветското Министерство на външните работи съобщи, че " Русия ще отговори по съответния метод ". 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР