Москва заплаши Киев с неуточнени последствия“, след като Украйна задържа

...
Москва заплаши Киев с неуточнени последствия“, след като Украйна задържа
Коментари Харесай

Украйна задържа руски танкер, Москва заплаши Киев с последствия

Москва заплаши Киев с неуточнени " последици “, откакто Украйна задържа съветски танкер, което е следващ епизод в морското опълчване сред двете страни, почнало през ноември, написа БГНЕС.
„ Разглеждаме какво се е случило с цел да вземем подобаващи ограничения ", съобщи представител на Руското външно министерство. " Ако руснаци са взети като заложници, това ще се пояснява като най-грубото нарушаване на интернационалното право и следствията няма да се закъснеят ".
Украинските сили за сигурност задържаха танкера NEYMA в пристанище Измаил, Одеска област. Киев съобщи, че корабът е взел участие в блокирането на прекосяването на украински военни кораби по време на случая в Керченския проток.
Твърди се също, че танкерът се е появил в пристанището под името NIKA SPIRIT. На борда са извършени обиски и разпити на екипажа. Самият транспортен съд дипломиран като материално доказателство.
Припомняме, че през ноември предходната година три украински военни кораба нарушиха съветската граница и в границите на няколко часа правиха рискови маневри, без да отговорят на законните претенции на съветските управляващи.
Гранични чиновници задържаха нарушителите. На борда на корабите имаше 24 военни, в това число двама чиновници на силите за сигурност на Украйна. Съдът ги арестува и упрекна в нарушение на границата.
Владимир Путин тогава оцени дейностите на управляващите в Киев като провокация в навечерието на президентските избори в Украйна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР