Москва забрани днес на 287 членове на долната камара на

...
Москва забрани днес на 287 членове на долната камара на
Коментари Харесай

Русия наложи санкции на 287 членове на британския парламент и им забрани да влизат в страната

Москва забрани през днешния ден на 287 членове на долната камара на английския парламент (Камарата на общините) да влизат на съветска територия, в отговор на сходен ход на Лондон против съветски депутати, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

„ Посочените лица, чието влизане в Русия е неразрешено, участваха най-активно в налагането на антируските наказания от Лондон и подклаждаха неоправданото изостряне на русофобската нервност във Англия “, се показва в изказване на съветското външно министерство.

Изявлението е съпроводено от лист с имената на 287 парламентаристи от общо 650 членове на английската Камара на общините. Списъкът включва ръководителя на Камарата на общините Линдзи Хойл, министъра за Брекзит Джейкъб Рийс-Мог и министъра на околната среда Джордж Юстис. В него попада и Даян Абът, доближена на някогашния водач на лейбъристите Джереми Корбин.

На 16 април Москва към този момент забрани на премиера Борис Джонсън и на няколко други висши английски чиновници да влизат в Русия. Сред тях са вицепремиерът Доминик Рааб, външната министърка Лиз Тръс, министърът на защитата Бен Уолъс, някогашната премиерка Тереза ​​Мей и премиерката на Шотландия Никола Стърджън.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР