Москва за втори път сменя командващия на силите си в

...
Москва за втори път сменя командващия на силите си в
Коментари Харесай

Русия сменя командващия на силите си в Украйна

Москва за повторно сменя командващия на силите си в Украйна. Промяната беше оповестена в сряда от от министъра на защитата на Русия Сергей Шойгу , който назначи началника на Генералния щаб Валерий Герасимов за началник на нашествието.

Герасимов ще замести Сергей Суровикин , който беше назначен на поста на 8 октомври. Преди това Русия не съобщаваше, че съществува подобен пост. По-рано през април военачалник Александър Дворников да следи войната, която Русия стартира в Украйна през февруари 2022 година

В рамките на няколко дни след назначението на Суровикин Русия стартира да нанася удари по енергийната инфраструктура на Украйна. Първият подобен удар беше нанесен на 10 октомври, а последната забележителна офанзива против инфраструктурата беше на 31 декември.

Суровикин дава отговор и за изтеглянето на съветските сили от южната районна столица Херсон през ноември, което се смята за крах за Москва на бойното поле.

След новото пренареждане в сряда Суровикин ще стане един от тримата заместници на Герасимов, оповестиха от министерството. Той остава пълководец на военновъздушните сили.

Другите двама заместници са армейски военачалник Олег Салюков , който ще извършва длъжността пълководец на сухопътните войски, и генерал-полковник Алексей Ким , заместник-началник на Генералния щаб.

" Повишаването на равнището на управление на специфичната интервенция е обвързвано с разширението на мащаба на поставените задания и нуждата от образуване на по-тясно взаимоотношение сред войските ", споделиха още от министерството.

Герасимов е подложен на остри рецензии от военни блогъри, подкрепящи войната, за неуспехите на Русия на бойното поле и невъзможността да обезпечи бърза победа в акция, каквато Кремъл очакваше.

През последните дни уските сили водят тежки сражения към град Соледар в Източна Украйна. Министерството на защитата на Украйна заяви, че съветските сили, в това число тези на наемническата формация " Вагнер ", са понесли " колосални загуби " в опитите си да завладяват града.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР