Москва все още не вижда перспективи за започване на преговорен

...
Москва все още не вижда перспективи за започване на преговорен
Коментари Харесай

Песков: Москва все още не вижда перспективи за започване на преговорен процес между Руската федерация и Украйна

Москва към момента не вижда вероятности за започване на преговорен развой сред Руската федерация и Украйна, само че не затваря вратата за такава опция, сподели прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, оповестяват съветски медии.

„ На разнообразни равнища, в това число и най-високо, казахме, че съветската страна в никакъв случай не е затваряла вратата за преговорния развой. Но към този момент не виждаме никакви вероятности за този преговорен развой “, добави още Песков, разяснявайки думите на Беларуският президент Александър Лукашенко съобщи, че мирните договаряния за Украйна могат да стартират до есента.

Песков разяснява, че политическо и дипломатическо споразумяване в Украйна сега е невероятно заради нежеланието на Киев и Вашингтон.

„ За нас е значимо да реализираме задачите, пред които сме изправени, те могат да бъдат реализирани по разнообразни способи. Но сега, за жалост, политическите и дипломатически средства са недостъпни преди всичко, евентуално заради отричането на такава опция от страна на киевския режим, както и очебийно отвращение към сходен развой, на първо място от Вашингтон “, сподели представителят на Кремъл.

Според Песков Съединени американски щати имат директно въздействие и директно управление на режима в Киев.

По-рано Лукашенко означи, че през есента обстановката може да се промени и страните в спора да стартират договаряния. Според него Европа, изключително Франция, е подготвена за договаряния. Съединените щати заемат междинна позиция, само че ще бъдат отворени за разговор след неуспеха на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР