Москва внесе проект на изявление на Съвета за сигурност на

...
Москва внесе проект на изявление на Съвета за сигурност на
Коментари Харесай

Русия предлага изявление на Съвета за сигурност, осъждащо израелския удар срещу иранското консулство

Москва внесе план на изказване на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в което осъжда удара на Израел по иранското консулство в Дамаск. Това заяви първият заместник-постоянен представител на Русия в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски.

" В резултат на полемиката, по съглашение с нашите ирански и сирийски сътрудници, разпространихме план на изказване на Съвета за сигурност за пресата, осъждащо случилото се ", написа той в канала си в Telegram. - Това е още една опция да проверим същинските планове на нашите западни сътрудници. Да забележим по какъв начин ще потръгне работата по документа ".

Полянски обърна внимание на обстоятелството, че „ последният път, когато Съветът за сигурност е обсъждал нещо сходно, беше преди 25 години, когато постройката на китайското посолство в Белград беше разрушена вследствие на удар на НАТО “, а китайските сътрудници припомниха това по време на среща на 2 април.

Дмитрий Полянски изрази страдание, че „ секретариатът на Организация на обединените нации няма нито неоправдателни думи, нито директни оценки “ за дейностите на Израел.

„ Западната тройка приказва защо ли не, само че не и за въздушен удар по дипломатически обект “, означи той.

„ Ние дадохме своята оценка за случилото се и в края на тази безсмислена полемика попитахме нашите сътрудници от Съвета за сигурност: какво ще стане, в случай че дипломатическата задача на друга страна бъде атакувана? Член на Съвета за сигурност? Западна страна? Пак ли няма да имате думи на наказание и съболезнования? “, написа съветският посланик в Организация на обединените нации.

Според Полянски обаче отговор на въпросите на Русия не е имало.
„ Подчертахме, че при положение на по-нататъшна ескалация на обстановката, отговорността за това ще падне върху Съединените щати, Англия и Франция, които по този начин и не откриха сили да осъдят израелската офанзива “, акцентира първият заместник-постоянен представител на Руската федерация към Организация на обединените нации.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР