Москва включи днес в списъка си с издирвани лица синът

...
Москва включи днес в списъка си с издирвани лица синът
Коментари Харесай

Москва издирва сина на руски губернатор, задържан в Италия заради заобикаляне на антируските санкции - Топ новини

Москва включи през днешния ден в листата си с търсени лица синът на губернатора на сибирския район Красноярск, който беше арестуван в Италия по искане на Съединени американски щати поради заобикаляне на глобите, съобщи Франс прес.

Русия търси обвинявания в пране на пари Артьом Ус, наследник на съветския политик Александър Ус. Артьом Ус беше арестуван на летище „ Малпенса “ в Милано на 17 октомври. Американското правораздаване го упреква в противозаконна продажба на американски технологии на оръжейни компании в Русия.

Името на 40-годишния Артьом Ус се появи през днешния ден в формалния лист с лица, търсени лица от съветската полиция. Съд в Москва съобщи пред организация ТАСС, че той е бил упрекнат в пране на пари като част от проведена незаконна група – закононарушение, което се санкционира с до седем години затвор. Въпросните обвинявания дават опция на съветските управляващи да изискат изгонването на Ус. По-рано от Кремъл осъдиха задържането му в Италия и дадоха обещание да създадат всичко, с цел да го защитят.

Друг съветски жител, арестуван по същия случай – Юрий Орехов, беше задържан в Германия предходната седмица. Вашингтон упреква двамата, че дружно с още трима руснаци и двама венецуелски петролни брокери са закупили от Съединени американски щати електронни съставни елементи, поставяни на самолети, радари или ракети, след което са ги препродали на съветски оръжейни компании, заобикаляйки настоящите наказания. Част от това съоръжение съгласно Вашингтон по-късно е било употребявано на украинските бойни полета. Мрежата е обвинена, че е употребила една и съща подставена компания за прекачване на стотици милиони барели венецуелски нефт към Русия и Китай.

Артьом Ус не е единственият родственик на почитан съветски политик, който има проблеми със закона след началото на нашествието в Украйна, съобщи ДПА. В Норвегия синът на Владимир Якунин – някогашен началник на съветските железници и приближен човек на Путин, беше арестуван за ръководене на дрон над арктическия остров Шпицберген. Той е от стратегическо значение за Русия, която има намерение да удължи правата си за въгледобив там.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР