Москва уведоми Вашингтон, че дипломатическите връзки между тях ще пострадат

...
Москва уведоми Вашингтон, че дипломатическите връзки между тях ще пострадат
Коментари Харесай

Русия заплаши САЩ с прекъсване на отношения, ако бъде обявена за “спонсор на тероризма“

Москва уведоми Вашингтон, че дипломатическите връзки сред тях ще пострадат тежко и даже може да бъдат прекратени, в случай че Русия бъде оповестена за " страна спонсор на тероризма ", заяви почитан представител на съветското външно министерство, представен от ТАСС.

Александър Дарчиев, началник на отдела за Северна Америка в съветското външнополитическо ведомство, съобщи, че в случай че Сенатът на Съединени американски щати в действителност сбъдне желанията си да сложи Русия в сходна категория, това ще значи, че Вашингтон е минал границата, от която няма връщане обратно.

" Съединени американски щати са предизвестени ", сподели Дарчиев.

Миналия месец двама американски сенатори, които желаят да прокарат закон за оповестяване на Русия за страна спонсор на тероризма, посетиха Киев, с цел да обсъдят законопроекта с президента Володимир Зеленски, напомня Ройтерс.

Дарчиев съобщи, че в случай че той бъде признат, ще се стигне до " най-тежките вреди за двустранните дипломатически връзки, до степен те да бъдат намалени и даже прекъснати ".

В четвъртък латвийският парламент разгласи Русия за страна спонсор на тероризма поради войната в Украйна и прикани западните съдружници да наложат по-широкообхватни наказания на Москва, добавя Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР