Москва твърди, че тази нощ е свалила над Черно море

...
Москва твърди, че тази нощ е свалила над Черно море
Коментари Харесай

Москва: Кримският мост отново стана мишена за украински дронове

Москва твърди, че тази нощ е свалила над Черно море три украински военноморски дрона, ориентирани към Кримския мост, нова офанзива, приписвана на Киев, който тази седмица пое отговорност за първата си атака, осъществена с дронове от съветска територия, съобщи Франс прес.

Според съветското министерство на защитата украинските дронове са били унищожени към 2:20 ч. московско време (23:20 ч. по Гринуич), преди да доближат моста, издигнат след анексирането на Крим през 2014 година и постоянно взиман на прицел от Киев, съобщи Българска телеграфна агенция.

На 12 август две украински ракетни офанзиви бяха осуетени над този стратегически мост в Керченския пролив, до момента в който предходна атака през юли аргументи огромни вреди на пътната част на моста, който се употребява и за превозване на военно съоръжение за съветската войска, която се бие в Украйна.

Преди тази хипотетично осуетена атака от Москва, Киев разгласи през вчерашния ден алегорична победа, като съобщи, че тази седмица е направил първата си офанзива с дрон от съветска територия, където до момента е правил актове на бойкот и въоръжени нахлувания.

През нощта против сряда украински дронове са атакували летището на град Псков, на близо 700 километра от Украйна, в район, граничещ с Естония и Латвия на запад, и с Беларус на юг.

„ Безпилотните самолети, употребявани за офанзива на военновъздушната база Крести в Псков, са изстреляни от вътрешността на Русия “, заяви през вчерашния ден шефът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов в „ Телеграм “.

Кремъл отхвърли да разяснява това изказване.

Според Буданов два съветски военни самолета са били унищожени и два тежко развалени при офанзивата против Псков.

Казаното от Буданов идва в миг, когато се популяризират спекулации за метода, по който Украйна ускорява офанзивите с дронове в Русия като част от своята контраатака.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР