Москва трябва да обмисли използването на ядрено оръжие с ниска

...
Москва трябва да обмисли използването на ядрено оръжие с ниска
Коментари Харесай

Кадиров: Москва трябва да обмисли употребата на ядрено оръжие

Москва би трябвало да обмисли потреблението на нуклеарно оръжие с ниска мощ в Украйна след огромно ново проваляне на бойното поле. Това съобщи ръководителят на съветския район Чечня Рамзан Кадиров, представен от Ройтерс.

В известие в Telegram по отношение на загубата на Русия на нейната цитадела Лиман в Източна Украйна, Кадиров написа: " По мое персонално мнение би трябвало да се подхващат по-драстични ограничения, чак до оповестяването на военно състояние в граничните региони и потреблението на нуклеарни оръжия ".

Той приказва ден откакто президентът Владимир Путин обяви анексирането на четири украински региона - в това число Донецк, където се намира Лиман - и ги сложи под съветския нуклеарен чадър, като сподели, че Москва ще пази земите, които е завзела " с цялата си мощ и всички вероятни средства ".

Русия разполага с най-големия нуклеарен боеприпас в света, в това число тактически нуклеарни оръжия с невисок потенциал, които са проектирани да бъдат разгърнати против противникови армии.

Други висши съдружници на Путин, включително бившият президент Дмитрий Медведев, допуснаха, че Русия може да се наложи да прибегне до нуклеарни оръжия, само че апелът на Кадиров беше най-ясен.

Влиятелният държател на кавказкия район Чечня е деен бранител на войната в Украйна, като чеченските сили са част от авангарда на съветската войска в Украйна.

Пригожин поддържа Кадиров в офанзивите му против военните. Бизнесменът Евгений Пригожин, който неотдавна престана да крие, че точно той стои зад активността на частната войска " Вагнер ", поддържа ръководителя на Чечня в спора му с отбранителното ведомство.

" Експресивното изявление на Кадиров, несъмнено, въобще не е в моя жанр. Но мога да кажа: " Рамзан, красавец, гориш! Всички тези гадове - с картечници боси на фронта ", е коментарът, оповестен от пресслужбата на Пригожин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР