Москва. ТАСС: Визитата на Владимир Путин в Белград е нова

...
Москва. ТАСС: Визитата на Владимир Путин в Белград е нова
Коментари Харесай

ТАСС: Визитата на Владимир Путин в Белград е нова стъпка към по-нататъшното развитие на двустранните връзки

Москва.
ТАСС: Визитата на Владимир Путин в Белград е нова стъпка към по-нататъшното развиване на двустранните връзки
Нова значима стъпка по пътя към по-нататъшно развиване и подсилване на руско-сръбските връзки е визитата на съветския президент Владимир Путин в Белград, оповестява ТАСС.
В четвъртък по време на визитата си в Белград президентът на РФ организира с президента на Сърбия Александър Вучич серия от договаряния в стеснен и уголемен състав. В тях участваха министри и ръководители на огромни компании от двете страни. Подписани са няколко значими съглашения. Двамата водачи отделиха особено внимание на въпроси, свързани с икономическото съдействие, основно в региона на енергетиката, инфраструктурата и вложенията. Путин разгласи, че Русия е подготвена да влага 1,4 милиарда щатски $ за развиване на инфраструктурата в Сърбия, с цел да мине през страната една от тръбите на газопровода „ Турски поток “.
Той окачестви договарянията като „ съдържателни и резултатни “ и благодари на жителите на Белград и на жителите на Сърбия за топлия и дружелюбен банкет, който получиха всички членове от съветската делегация.
Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР