Москва ще субсидира ваканциите на руските туристи, които решат да

...
Москва ще субсидира ваканциите на руските туристи, които решат да
Коментари Харесай

Руснаците получават $211 от държавата, ако почиват в страната

Москва ще субсидира ваканциите на съветските туристи , които решат да почиват в страната вместо да пътуват до Средиземноморието. Това разгласи министър председателят на Русия Михаил Мишустин, представен от Агенция Франс Прес.

Насърчаването на руснаците да почиват в страната си идва след анулация на множеството ограничавания в битката с ковид през юни.
 Русия се надява да създаде 200 млн. дози ваксина до края на 2020 година
Русия се надява да създаде 200 млн. дози ваксина до края на 2020 година

Дмитриев се надява, че планът ще получи позволение идващия месец

Руснаците към момента не могат да почиват в чужбина поради наложения надзор върху интернационалните пътувания за закъснение разпространяването на вируса.

" Ние към този момент предоставихме дотации в размер на 3,5 милиарда рубли (49,3 милиона долара) на туроператорите ", сподели Мишустин пред Народното събрание по време на показване на резултатите от работата на държавното управление през 2019 година

Правителството реши да отпусне спомагателни 15 милиарда рубли (211 милиона долара) за насърчаване на вътрешния туризъм, които ще бъдат употребявани за отчасти компенсиране на руснаците, летували в страната.

Руснаците ще получат сред 5000 рубли (70 долара) и 15 000 рубли (211 долара), като ще зависи от почивката, акцентира министър председателят.

Асоциацията на съветските туроператори заяви, че фирмите към този момент са получили информация за схемите за възобновяване на пари, които имат за цел да подтикват продажбата на туристически пакети. Асоциацията разясни, че ще възстановят парите на хората, в случай че закупят отмора, която е в направения от държавното управление лист и употребяват съветска банкова карта " Мир ", с която Русия желае да се конкурира с Visa и Mastercard.

Почивките би трябвало да бъдат минимум пет нощувки и да костват минимум 25 000 рубли (352 долара). Промоцията ще стартира през август и ще важи до 20 декември.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР