Москва ще продължи да се консултира с жителите на областите

...
Москва ще продължи да се консултира с жителите на областите
Коментари Харесай

Кремъл не знае къде са границите на анексираните области

Москва ще " продължи да се съветва " с жителите на областите Запорожие и Херсон, с цел да дефинира точните граници на украинските райони, които бяха анексирани от съветския президент Владимир Путин.

" Що се отнася до Херсонска и Запорожка област, ще продължим да се консултираме с популацията на тези области ", съобщи в понеделник представителят на Кремъл Дмитрий Песков, помолен да посочи границите на териториите, анексирани от Руската федерация.

В отговор на въпроса в какъв формат ще се проведат тези съвещания, Песков отвърна, че сега не може да отговори на този въпрос, само че добави, че ще зависи " от волята на хората ", живеещи на тези територии. Той съобщи, че не се възнамеряват нови референдуми.

Миналата седмица съветският президент Владимир Путин публично подписа декрет за анексиране на близо една пета от територията на Украйна в жестоко нарушаване на интернационалното право след така наречен референдуми в Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие. Гласуванията са противозаконни и бяха отхвърлени от Украйна и западните страни като " подправени ".

Част от територията на Херсонска и Запорожка област сега е под контрола на украинските военни. Песков отхвърли да разяснява дали Русия ще смята тази територия за своя след церемонията в зала " Свети Георги " в Кремъл предишния петък.

Говорейки за другите два района, той удостовери, че Русия признава за част от федерацията цялата територия на самопровъзгласилите се Донецка национална република (ДНР) и Луганска национална република (ЛНР).

В неделя Конституционният съд на Русия призна за " законни " договорите за приемане на Запорожка и Херсонска област, ДНР и ЛНР в състава на Руската федерация. В оповестените от държавното управление контракти не са посочени точните граници на новите територии. Днес Държавната дума - Народното събрание на Русия - ратифицира анексиите.

По-късно се разбра, че " Запорожка област е част от Руската федерация в нейните административни граници, а Херсонска област - с два региона на Николаевска област, в която се организира референдумът ". Това заяви пред публицисти в понеделник Павел Крашенинников, началник на комисията по държавно строителство и законодателство на Държавната дума. Путин го дефинира за собствен формален представител при разглеждането на плановете на федерални конституционни закони за новите територии в долната камара на Народното събрание.

Междувременно президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че армията реализира военни триумфи освен в Лиман, само че и в Херсон. В нощното си изказване той съобщи, че украинските сили са освободили дребните селища Архангелское и Миролюбивка в Херсонска област.

Украйна също по този начин е близо да си възвърне някои територии в границите на Луганска област. Това значи, че Русия не държи напълно територията на нито една от окупираните области.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР