Москва ще прехвърли ядрени ракетни системи Искандер-М на своя съюзник

...
Москва ще прехвърли ядрени ракетни системи Искандер-М на своя съюзник
Коментари Харесай

Русия ще предостави ядрени ракетни системи на Беларус

Москва ще трансферира нуклеарни ракетни системи " Искандер-М " на своя съдружник Беларус през идващите месеци, заяви съветският президент Владимир Путин, представен то CNN.

На среща в Санкт Петербург той разясни пред беларуския си сътрудник Александър Лукашенко, че те могат да бъдат употребявани за балистични и крилати ракети - " както в стандартната им версия, по този начин и в нуклеарната ".

Кремълската инвазия в Украйна бе стартирана частично от беларуска територия. По време на войната Москва употребява Минск като сателитна база и стартира оттова доста от въздушните си интервенции, гласи информация на разузнаването на НАТО.

В събота Украйна заяви за ракетен обстрел от съветските сили в Беларус против районите на Киев, Чернихив и Суми.

По време на срещата Лукашенко е споделил пред Путин своите терзания, че " самолети на Съединени американски щати и НАТО правят образования за преместване на нуклеарни глави наоколо до беларуската граница, " написа CNN. Призовал е съветския президент да обмисли еднакъв отговор или да приспособи съветските военни самолети за същите цели.

Путин е дал отговор, че " няма потребност да се подхващат такива ограничения " и че Беларус може да модифицира личните си СУ-25, с цел да извършват тази функционалност: " Тази рационализация би трябвало да бъде осъществена в авиозаводите в Русия, само че ще реализираме единодушие за това по какъв начин да го създадем, " прибавя той.

Искандер-М е съветска ракетна система с дребен обхват, която може да нанася вреди на до 500 километра, твърди Janes Defense. Снабдена е с както оптични, по този начин и с инерционни системи за ориентиране и може да работи с огромен набор от бойни глави.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР