Москва ще остане страна по договора за забрана на ядрените

...
Москва ще остане страна по договора за забрана на ядрените
Коментари Харесай

Руската Дума иска да отмени ратификацията на договора за забрана на ядрени опити

Москва ще остане страна по контракта за възбрана на нуклеарните опити и споделя, че ще продължи да дава данни на системите за наблюдаване

Долната камара на съветския парламент направи първата стъпка към одобрение на законопроект, който ще анулира ратификацията на Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити (CTBT).

412 депутати гласоподаваха без въздържали се, откакто 440 членове на Думата алармираха поддръжката си за законопроекта за дератификация предходната седмица. Северна Корея е единствената страна през предишния век, която е направила нуклеарен опит, включващ детонация.

Този ход следва изказване на президента Владимир Путин, който предизвести по-рано този месец, че Москва може да анулира решението си от 2000 година да ратифицира законопроекта, с цел да „ отрази “ позицията на Съединени американски щати, които подписаха, само че не ратифицираха възбраната за нуклеарни опити.

Договорът за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити, признат през 1996 година, не разрешава всички нуклеарни детонации на всички места по света, макар че в никакъв случай не е влизал изцяло в действие.

Има необятно публикувани опасения, че Русия може да възобнови нуклеарните опити, с цел да се опита да обезсърчи Запада да продължи да предлага военна поддръжка на Украйна. Много съветски ястреби се изрекоха в интерес на възобновяването.

Путин означи, че до момента в който някои специалисти са говорили за нуждата от осъществяване на нуклеарни опити, той към момента не е формирал мнение по въпроса.

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели предходната седмица, че Москва ще възобнови нуклеарните опити единствено в случай че Вашингтон го направи първи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР