Москва ще действа като гарант за сигурността и целостта на

...
Москва ще действа като гарант за сигурността и целостта на
Коментари Харесай

Русия ще защитава Донецк и Луганск

Москва ще работи като поръчител за сигурността и целостта на двете отделили се републики в Донбас - Донецк и Луганск, сподели основният посланик на Русия, откакто Кремъл удостовери статута им на суверенни страни на фона на влошаващото се опълчване с Украйна.

Говорейки като част от присъединяване в телевизионния канал " Россия 24 " във вторник, Сергей Лавров акцентира, че двата района ще бъдат самостоятелни, като този статут ще бъде заложен в пактове, подписани от президента Владимир Путин и водачите на двете републики Денис Пушилин и Леонид Пасечник, деня преди.

„ Бяха подписани контракти за другарство, съдействие и взаимопомощ сред Русия и тези нови страни, в които ние обещаваме да подсигуряваме тяхната сигурност “, сподели външният министър.

„ Мисля, че всички схващат това “, добави той.

Забележките му идват, откакто Путин подписа декрет, който публично афишира двете територии за суверенни страни. Обявявайки хода пред нацията в телевизионно послание, съветският водач сподели, че счита, че е „ належащо да се вземе решение, което трябваше да бъде взето от дълго време “ и „ неотложно “ да се признаят и двете като самостоятелни.

Путин сподели, че решението е в отговор на години на спор в раздраната от война Източна Украйна и упрекна Киев, че не се „ интересува от мирни решения “, потвърждавайки, че неговите чиновници „ желаят да стартират Blitzkreig “.

Пушилин и Пасечник публично приканиха Путин да признае републиките, откакто двата разколнически района и украинските въоръжени сили се упрекваха взаимно в тежки обстрели.

Миналата седмица ръководителите на двата района оповестиха, че са почнали евакуация на цивилни в Русия, базирайки се на внезапен скок на военните дейности, и подредиха активизирането на всички способни мъже, с цел да бъдат подготвени да вдигнат оръжие в евентуален спор.

Киев отхвърля изказванията, че се готви за офанзива, като Алексей Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, упорства, че „ има опит да се предизвикат нашите сили “ и че войските на източноевропейската нация „ могат да открият огън единствено в случай че има опасност за живота на нашите военнослужещи. "

Донецк и Луганск оповестиха автономията си от Киев през 2014 година след събитията от Майдана, когато насилствените демонстрации послужиха за събаряне на определеното държавно управление на Украйна. До понеделник Русия не беше признала статута им на суверенни субекти.

Западните публични лица сигнализират в продължение на месеци за идна съветска инвазия в Украйна и предизвестяват, че Москва може да употребява интервенции под „ подправен байрак “, с цел да оправдае заповедта за влизане на въоръжените сили. Кремъл неведнъж настоя, че няма проекти да подхваща война, критикувайки отчетите на английското и американското разузнаване като „ нервност “.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР