Москва се връща в сделката, след като получи гаранции от

...
Москва се връща в сделката, след като получи гаранции от
Коментари Харесай

Руски ракети летят над корабите със зърно, износът застрашен?

Москва се връща в договорката, откакто получи гаранции от Киев, че зърненият кулоар няма да се употребява за военни цели

Износът на украинско зърно е заплашен, оповестиха управляващите в Киев, откакто съветски аероплан изстреля крилати ракети покрай остров Змейни, които прелетяха над маршрутите на зърнените коридори.

В същото време президентът на Украйна Володимир Зеленски акцентира, че съветският шантаж е бил неефикасен и самодейността за зърно ще продължи да работи, оповестява осведомителната организация УНiАН.

Постигнахме забележителен дипломатически резултат за нашата страна и за целия свят - самодейността за експорт на зърно ще продължи да работи, сподели той нощес в следващото си видеообръщение.

Според него в тази обстановка Организация на обединените нации и нейният общоприет секретар, както и президентът на Турция са реагирали " кардинално и дейно ".

Българска национална телевизия пък оповестява, че Русия се връща в договорката, защото е получила гаранции от Киев, че зърненият кулоар няма да се употребява за военни цели.

„ За следващ път всички се убедиха, че в нашия район има единствено една опасност за международната продоволствена сигурност и това е Руската федерация, никой различен. Цялата тази обстановка незабавно се отрази в показателите на фондовите тържища - виждаме понижение на цените и на пшеницата, и на царевицата. Всеки път, когато се задейства съветският шантаж, храната става по-скъпа. Когато обаче светът не се поддаде на изнудването, селскостопанските артикули поевтиняват “, разяснява Зеленски, представен от украинската осведомителна организация.

Той акцентира, че в случай че не е имало съветска офанзива против Украйна, нямаше да има даже опасност за международна хранителна рецесия.

„ Защото всяка съветска ракета, която удря нашите пристанища, елеватори за зърно, електроцентрали, които зареждат нашето селскостопанско произвеждане, в последна сметка утежнява виталния стандарт на десетки милиони хора в доста страни - Египет, Алжир, Сомалия, Судан, Ливан, Бангладеш, Индия, Китай, Индонезия, Виетнам... Тази година те надплатиха десетки милиарди долари за храни – и то единствено по виновност на Русия, единствено поради безумната съветска експанзия, която дестабилизира интернационалната търговия “, акцентира Зеленски.

„ Руски аероплан изстреля крилати ракети покрай Змейное и те прелетяха по маршрутите на зърнения кулоар. Всяко такова съветско нахлуване, а това става съвсем всекидневно, директно заплашва износа на храни. Отговорност е на сътрудниците да работят дружно за понижаване на съветската опасност ", добави той.

УНiАН напомня, че на 22 юли Украйна и Русия, с посредничеството на Турция, подписаха обособени съглашения с Организация на обединените нации за възобновяване на износа на украинско зърно през Черно море. То се товари на пристанищата в Черноморск, Одеса и Южни. 

Вчера, откакто управляващите в Киев дадоха обещание зърненият кулоар няма да се употребява за военни цели, Зеленски разяснява, че съветските претенции за гаранции за сигурност от Украйна показвали неуспеха на съветската експанзия.

Както президентът означи във вечерното си послание, това не е първият път, когато Русия изисква " гаранции за сигурност ". Подобни ултиматуми Москва сложи и в навечерието на нахлуването в Украйна.

" Днес Кремъл споделя, че са поискали гаранции за сигурност от Украйна. Струва си да спрем за миг, с цел да обмислим сходни изказвания. Преди 252 дни Русия изиска гаранции за сигурност от Съединените американски щати. След осем месеца от съветската тъй наречените наречена специфична интервенция, Кремъл изисква гаранции за сигурност от Украйна “, сподели още президентът.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР