Москва се противопоставя на НАТО с искания, за които знае,

...
Москва се противопоставя на НАТО с искания, за които знае,
Коментари Харесай

Столтенберг: Русия поставя искания, които знае, че НАТО не може да изпълни

Москва се опълчва на НАТО с претенции, за които знае, че Алиансът не може да извърши. Това съобщи генералният секретар на военния съюз Йенс Столтенберг, представен от " Ройтерс ".

" Опасността в този момент е съчетанието от това огромно скупчване на войски със мощно заплашителна изразителност, поставяща претенции, за които знаят, че не можем да осъществим, и декларират, че ако не го създадем, ще има военни последствия ", съобщи той пред Мюнхенската конференция по сигурността.

По негови думи новото обикновено е, че Русия към този момент намерено оспорва главните полезности на европейската сигурност, а по-късно показва волята си или заплашва да употребява мощ, с цел да реализира това, което желае.

В началото на февруари Вашингтон и НАТО изпратиха писмения си отговор до Русия по мотив негодуването от страна Москва от разполагането на съюзнически войски все по-близо до границите на страната. Вашингтон укори Русия, че организира огромни военни учения без предизвестие.

От своя страна Кремъл отхвърли съвместния отговор на НАТО и Европейския съюз на въпросите й по отношение на сигурността като непочтителен и лишен от наличие

Струпване на съветски войски в непосредственост до украинската граница породиха съмнения у Запада, че Москва възнамерява нахлуване против Украйна. Въпреки че Москва отхвърля да има подобен проект, тя се възползва от обстановката, с цел да сложи настояванията си за гаранции в областта на сигурността от страна на Запада, които включват преустановяване на възможното разширение на НАТО на изток и налагането на публично несъгласие върху опцията Украйна да се причисли към Алианса.

Според Русия НАТО търси предлог да разположи повече военни сили и техника наоколо до съветската граница. Руският външен министър Сергей Лавров твърди, че Западът е отприщил тази нервност, с цел да прикрие саботажа от страна на Украйна на Минските съглашения, които поставят основите за политическо разрешаване на въоръжения спор в Донбас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР