Москва се е съгласила "устно" с ключови украински предложения, което

...
Москва се е съгласила "устно" с ключови украински предложения, което
Коментари Харесай

Преговорната група на Украйна: Москва устно се съгласи с исканията ни

Москва се е съгласила "устно " с основни украински оферти, което поражда очаквания, че договарянията за преустановяване на огъня в Украйна не престават.

Това заяви ръководителят на преговорната група на Украйна с Русия. Дейвид Арахамия е удостоверил, че възможна среща сред украинския президент Володимир Зеленски и съветския президент Владимир Путин „ с огромна възможност “ ще се организира в Турция, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Руската федерация даде формален отговор на всички позиции, който е, че одобряват нашите претенции като се изключи въпроса за Крим, анексиран от Русия през 2014 година “, сподели Арахамия. Но до момента в който няма нищо черно на бяло, всички думи са просто "устни потвърждения ", добави договарящият.

Новината идва на фона на известията, че Украйна си е върнала контрола върху целия Киевски район. По думите на Арахамия Москва се е съгласила, че референдумът за неутралния статут на Украйна "ще бъде единственият излаз от тази обстановка ".

Запитан какво ще се случи, в случай че украинците гласоподават срещу безпристрастен статут на страната по време на идния референдум, договарящият сподели, че „ може би ще се върнем към войната или ще стартират нови договаряния “.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се е обадил и на украинската, и на съветската страна, и е декларирал желанието си да бъде хазаин на среща сред двамата президенти. „ Нито датата, нито мястото са известни, само че имаме вяра, че мястото най-вероятно ще бъде Анкара или Истанбул “, добави договарящият.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР