Москва. Руските крави ще носят очила за виртуална реалност, за

...
Москва. Руските крави ще носят очила за виртуална реалност, за
Коментари Харесай

The Independent: Руските крави ще носят очила за виртуална реалност, за да бъде увеличен добивът на мляко

Москва. Руските крави ще носят очила за виртуална действителност, с цел да бъде повишен добивът на мляко, написа английският вестник The Independent .

За да се борят със зимната меланхолия при кравите, съветските учени измислиха специфични очила за виртуална действителност, които демонстрират на животното сочна зелена трева на лятна поляна. Тестовете на прототипа демонстрираха позитивни резултати: животните са по-малко уплашени и създават повече мляко, което би трябвало да помогне на Русия да заеме значимо място измежду международните водачи в селското стопанство.
Както се оказа, освен хората страдат от смяната на времето и сивото всекидневие: добитъкът е изключително предразположен на меланхолия през зимните месеци. За да оказват помощ на кравите, от които в Русия има към 20 милиона, учените оферират да им сложат очила за виртуална действителност.
Точният дизайн на новаторското устройство се държи в най-строга загадка, само че някои детайлности към този момент са попаднали в мрежата. Според локалните осведомителни служби, с помощта на „ неповторимата си форма “, очилата са съвършено приспособени към анатомичните особености на кравата.
Ферма в северозападната част на област Москва към този момент е почнала да тества прототипа и е постигнала позитивни резултати. В съвсем всички случаи кравите с очила са станали по-спокойни и настроението им се е подобрило. Учените твърдят, че ще продължат да следят по какъв начин въобще това откритие ще повлияе на производството на мляко.

Според изказване, издадено от районното Министерство на земеделието в Московската област, съветските фермери разчитат на „ най-хубавите интернационалните способи “, с цел да подобрят благосъстоянието на своите стада. Освен очилата, във фермите ще се появи и аудио съоръжение, с цел да могат животните да слушат музика. Тази технология се употребява в Русия от дълго време: през 2013 година в една от фермите в Красноярск издадоха идеална директива за рогатите феновете на музиката: паша под звуците на Чайковски, спане на фона на Моцарт и поп-хитове от 80-те за доене.
Отбелязва се, че софтуерните решения са се трансформирали в главната движеща мощ в опитите на Русия да стане авторитетна фигура в международното селско стопанство. Страната към този момент може да се похвали със обилни триумфи в тази област и усъвършенствания в исторически бавния бранш на стопанската система. От бюджетна позиция селскостопанският експорт в този момент е по-голям за Русия от продажбите на оръжие. Някои изключително привлекателни консуматори на обществени медии обаче виждат в очилата за виртуална действителност за кравите явни паралели с това по какъв начин управляващите на страната избират да се отнасят към своите жители. „ Всеки, който се оплаква от съветската реалност, скоро ще бъде длъжен да носи очила за виртуална действителност “, цитира The Independent един от мненията.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР