Москва реагира на неотдавнашните заплахи от страна на украинските въоръжени

...
Москва реагира на неотдавнашните заплахи от страна на украинските въоръжени
Коментари Харесай

Ако Киев е имал възможност, отдавна е щял да удари Кримския мост: Украински представител

Москва реагира на неотдавнашните закани от страна на украинските въоръжени сили за евентуален удар по Кримския мост, който свързва Русия с Кримския полуостров.

" Подобни изказвания не са нищо друго с изключение на оповестяване на вероятен терористичен акт. Това е недопустимо. Тук има доста признаци на действия, които подлежат на правна инспекция и следващо наказване ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков в четвъртък.

Реакцията идва, откакто в сряда секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Алексей Данилов съобщи, че в случай че Украйна е имала опция, от дълго време е щяла да удари Кримския мост и че въоръжените сили на Украйна ще го създадат в този момент, в случай че е допустимо.

 

" Ако имахме опция да го създадем, към този момент щяхме да сме го създали. Ако има опция да го създадем, сигурно ще го създадем ", сподели Данилов в изявление за Радио НВ, когато бе запитан дали Украйна може да удари Кримския мост, защото по него се изпращат подкрепления.

Бившият съветски президент и сегашен началник на Съвета за национална сигурност Дмитрий Медведев също отговори на опасността, като написа в канала си в Telegram, че " Един от твърдите украински ръководители приказва за нуждата да се нанесе удар по Кримския мост. Надявам се, че той схваща каква ще бъде ответната цел. "

 

 

 Строителството на Кримския мост стартира през 2016 година и е приключено две години по-късно. Инфраструктурният план на стойност няколко милиарда $ свързва Кримския полуостров с Краснодарския край в югозападната част на Русия. С дължина 19 км той е най-дългият мост в Европа и разрешава прекосяването на коли и влакове. Русия го употребява за превозване на бронирана техника в южните региони на Украйна в изискванията на продължаващия боен спор сред Москва и Киев.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР