Москва разкритикува журналистическото разследване за руска мрежа от шпиони във

...
Москва разкритикува журналистическото разследване за руска мрежа от шпиони във
Коментари Харесай

Москва разкритикува журналистическото разследване за руска мрежа от шпиони във Франция

Москва разкритикува журналистическото следствие за съветска мрежа от шпиони във Франция, оповестено във в. "Монд ", съобщи Франс прес.
В материала се споделя, че съветски шпиони са употребявали френските Алпи като база за интервенции в Европа.
"Смятаме тази публикация за дезинформация, целяща да насади мита за съветската опасност в съзнанието на необятната европейска общност. Пълната липса на доказателства не е станала спънка за тази обява с искрено русофобско наличие и пропагандистки подправени вести ", се споделя в изказване на съветското външно министерство.
Според публикацията, оповестена на 4 декември, 15 офицери от съветското военно разузнаване, профилирани в изтезания, са обикаляли европейския континент от 2014 година, отсядайки в няколко френски града.
Шпионите са били следени от службите за контраразузнаване на Франция, Швейцария и Англия. Предполага се, че са работили във Англия, България, Крим, Молдова и Черна гора.
Един от 15-те сътрудници е разпознат от Лондон като един от тримата причинители на отравянето с невропаралитичното вещество "Новичок " на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия в британския град Солсбъри през март предходната година.
Според Москва публикацията във в. "Монд " е имала за цел да опетни репутацията на Русия в навечерието на срещата в "нормандски формат " в Париж на 9 декември и да дискредитира поетия от френския президент Еманюел Макрон курс към нормализиране на връзките с Москва.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР