Москва разглежда инцидента с участието на руски изтребител Су-27 и

...
Москва разглежда инцидента с участието на руски изтребител Су-27 и
Коментари Харесай

Москва разглежда инцидента с американския дрон като првокация, каза руският посланик във Вашингтон

Москва преглежда случая с присъединяване на съветски изтребител Су-27 и американски боен дрон над Черно море като провокация, съобщи съветския дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов, откакто беше извикан в Държавния департамент на Съединени американски щати във връзка със случая, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9811
Вашингтон заяви, че американският дрон е бил свален от изтребителя, само че Русия отхвърли това.

Американската страна изрази митинг по отношение на " непрофесионални дейности ", както споделиха, от съветска страна,  сподели Антонов пред кореспонденти след консултациите в Държавния департамент. Той сподели, че съветски изтребители не са употребявали оръжия против американския безпилотен аероплан MQ-9 (Ем Кю-9), който е изпълнявал разследваща задача над Черно море.

" Искам да подчертая, че съветските водачи са работили доста професионално, не е имало никакъв контакт, не е имало никакво потребление на оръжие от нашите изтребители ", сподели той, представен от ТАСС.

" Този уред е летял с изключени транспондери и е навлязъл в зоната на специфичната военна интервенция. (За тази зона беше съобщено) по интернационалните канали. Ние, Русия, предупредихме всички за това. Смятам, че това е същинска провокация. Провокираха ни да предприемем избрани дейности, след което да могат да обвинят Русия, съветските военни в непрофесионализъм ", означи дипломатът.

Антонов сподели, че американски самолети и кораби нямат работа покрай границите на Руската федерация. " Представяте ли си подобен аероплан, дрон, ненадейно да се появи покрай Ню Йорк или Сан Франциско? Представяте ли си каква би била реакцията на американските медии, на Пентагона във връзка с подобен дрон? ", запита той е добави: " Това е многофункционален атакуващ дрон, който може да носи 1700 кг експлозиви ".

Руската страна не е заинтригувана от борба, а от прагматични връзки със Съединени американски щати в полза на народите на Русия и Съединени американски щати, акцентира посланикът, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР