Москва призова да се спре деструктивната практика за намеса във

...
Москва призова да се спре деструктивната практика за намеса във
Коментари Харесай

Русия официално се застъпи за Венецуела

Москва прикани да се спре деструктивната процедура за интервенция във вътрешните работи на Венецуела и да не се тиражират тези за нелегитимност на изборната акция. Това стана в особено известие на съветското външно министерство.
" Подобни вмятания извън са неприкрита интервенция във вътрешните работи на суверенна страна ", се споделя в коментара на съветското дипломатическо ведомство, съобщи БГНЕС.
С наближаването на президентските избори във Венецуела Съединени американски щати и други страни от района ускоряват натиска си против президентската власт на Николас Мадуро. Съединени американски щати настояха участието на Венецуела в Организацията на американските страни да бъде прекратено.
На 8 май вицепрезидентът на Съединени американски щати Майкъл Пенс акцентира, че в устава на организацията се споделя, че „ народите на Америка имат право на народна власт, а на техните държавни управления се пада задължението да пазят демокрацията “. Венецуела се е отрекла от тези обещания и по тази причина Съединени американски щати приканват да се прекрати участието ѝ в Организацията на американските нации, съобщи Пенс. Тогава той акцентира, че Съединени американски щати упорстват всички страни от Западното полукълбо да затегнат метода си към Венецуела. Според Пенс страните в района би трябвало да създадат три съответни стъпки. „ Дойде време да се прекъсне опцията корумпираните водачи на Венецуела да перат пари в нашите финансови системи “, сподели той, като предложи също така да се вкарат визови ограничавания, които ще попречват венецуелските ръководители да пътуват в страните от организацията, както и да се притегли президента Мадуро към отговорност за унищожаването на демокрацията във Венецуела.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР