Москва предупреди Южна Корея да не изпраща оръжия на Украйна,

...
Москва предупреди Южна Корея да не изпраща оръжия на Украйна,
Коментари Харесай

Русия предупреди Южна Корея да не въоръжава Украйна


Москва предизвести Южна Корея да не изпраща оръжия на Украйна , откакто Сеул отвори вратата за възможна военна помощ за Киев при положение на огромна съветска офанзива против цивилни, съобщи Агенция Франс Прес.

Като съдружник на Вашингтон, Сеул е дал несмъртоносна и филантропична помощ на Украйна, само че до момента не е снабдявал с военна помощ .

Днес президентът на Южна Корея, Юн Сук-йол, заяви пред „ Ройтерс “:

 
Ако има обстановка, която интернационалната общественост осъди, като да вземем за пример някакво широкомащабно нахлуване против цивилни... за нас може да е мъчно да настояваме единствено за филантропична или финансова помощ.
Юн Сук-йол, президентът на Южна Корея

Кремъл разгласи, че започването на оръжейни доставки би означавало непряко присъединяване в спора в Украйна .

 

 
За страдание Сеул зае много недружелюбна позиция. Началото на оръжейните доставки индиректно ще значи избран стадий на присъединяване в този спор.
Дмитрий Песков, представителят на Кремъл

Забележките провокираха и предизвестие от страна на някогашния водач на Русия - Дмитрий Медведев, който беше президент сред 2008 година и 2012 година

" Интересно какво ще кажат жителите на Южна Корея, когато видят най-новите съветски оръжия при най-близките си съседи - нашите сътрудници от КНДР (Корейска народнодемократична република) ", сподели той. 

 

 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР