Москва предупреди днес САЩ да стоят далеч от Русия и

...
Москва предупреди днес САЩ да стоят далеч от Русия и
Коментари Харесай

Москва предупреди САЩ да стоят далеч от Русия и Крим. Може ли Путин да предизвика война?

Москва предизвести през днешния ден Съединени американски щати да стоят надалеч от Русия и Крим, като сподели, че заплахата от произшествия е доста огромна, съобщи организация Интерфакс, която цитира изказване на съветския заместник-външен министър Сергей Рябков.

Два американски военни кораба се планува да дойдат в Черно море по-късно през седмицата в миг на изостряне на напрежението в спора в Източна Украйна. Рябков дефинира изпращането на корабите като " провокация ".

Рябков също по този начин съобщи, представен от РИА Новости, че Русия пази и ще продължи да пази жителите на източния украински район Донбас, следен от подкрепяни от Москва сепаратисти, показва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Путин може да провокира война в Европа, като нахлуе в Украйна , предизвестява в това време някогашен американски дипломат, представен от " Индипендънт ".

Изданието се базира на изявление за Би Би Си на някогашния дипломат на Съединени американски щати в Москва Майкъл Макфол, който счита, че международните водачи би трябвало да бъдат " много " обезпокоени от създалата се обстановка.

По думите му продължаващото напрежение може да прерасне в пълномащабна война сред две " много респектиращи армии ". Макфол, който е дипломат в Русия сред 2012 и 2014 година, когато тя анексира Крим, добавя, че Украйна няма да се поколебае да " реагира ", в случай че Кремъл реши да предприеме нахлуване против източната част на страната, с цел да " освобождава " рускоезичните поданици в региона .

Струпването на военни сили край границата с Украйна провокира комплициране по отношение на желанията на Русия, гласи заглавието на аналитична публикация на " Гардиън " по тематиката.

Изданието отбелязва, че има няколко аргументи Русия да желае да увеличи напрежението, само че добавя, че е малко евентуално да се стигне до нахлуване.

Събеседник на изданието акцентира като вероятни аргументи утежняването на американско-руските връзки, предпочитание на Путин да отклони вниманието от опозиционера Алексей Навални и сгъстяване на позицията на украинския президент Володимир Зеленски по отношение на Русия. " Гардиън " окачествява дейностите на Москва като упражнение за привличане на внимание, което от ден на ден обзема мислите на Запада, и отбелязва, че възможна офанзива от страна на Русия би представлявала фрапантно изостряне на спора в Украйна.

Как борбата сред Русия и Украйна може да се обърка, гласи заглавието на публикация по тематиката в " Политико ".

Изданието отбелязва, че чисто " инцидентно " експлоадиране на война е малко евентуално, само че добавя, че постоянно има риск от неправилни сметки и на двете страни.

" Политико " добавя, че за страна, която не желае война, дейностите на Русия по отношение на Украйна наподобяват много войнствени. Отбелязва се, че съветската държавна телевизия приготвя руснаците да чакат украинска атака.

Руската рубла потъва на фона на в допълнение изнервяне на обстановката от повишаващото се напрежение към Украйна, написа пък " Файненшъл таймс ". Изданието отбелязва, че за месец валутата е поевтиняла с 5 % на фона на засенчване на постоянните стопански вероятности от геополитическата опасност.

Вестник " Таймс " от своя страна разяснява по тематиката, че Владимир Путин тества Съединени американски щати с още съветски войски по украинската граница.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР