Москва. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е на

...
Москва. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е на
Коментари Харесай

Председателят на парламетна Цвета Караянчева: Младите българи в Москва да се учат, трупат опит и умения и да се върнат в България, където имаме нужда тях

Москва. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е на публично посещаване в Руската федерация, се беседва с българската общественост в Москва. В срещатата участваха български студенти в Москва, българи, работещи в огромни мултинационални компании и водещи интернационалните банки. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Пред присъстващите ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева означи, че е щастлива да бъде измежду нашите сънародници в съветската столица, защото от девет години ръководител на българския парламент не е бил в Москва. " След дни ще отбележим 140 години от установяването на дипломатически връзки сред България и Русия, а преди няколко месеца в България тържествено беше празнувана 140-ата годишнина от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция, което е показателно за дълбоките и обичайно положителни връзки сред България и Русия ", уточни тя.
Цвета Караянчева акцентира, че когато става дума за националните ползи българският парламент се стреми да заема национално виновни позиции в полза на страната и нейните жители. " Вие сте нашите посланици в Москва и в Русия, благодарим Ви, че ни представяте почтено както в университетите тук, по този начин и в интернационалните компании, организации и банки, в които работите ", обърна се към българите в Москва ръководителят на Народното събрание. " В България не доближава квалифицирана работна ръка, по тази причина държавното управление сложи образованието като водещ държавен приоритет ", акцентира на срещата Цвета Караянчева. " Залагаме на дуалното обучение, тъй като са ни нужни хора, които от образователните и университетските скамейки да се включат в производството и бизнеса, добави тя и прикани младежите да учат, да натрупат опит и умения и да се върнат в България, където има потребност от тях и техните познания. Има място за Вас в България, благи деца ", обърна се ръководителят на Народното събрание към младите българи в Москва. " В страната ни към този момент съществуват доста благоприятни условия за вложения, работи се по автомагистралите „ Струма “ и „ Хемус “, по тунела под Шипка, с цел да може вложителите да стигнат до всички райони на България ", означи Цвета Караянчева. Тя акцентира, че е значимо да се развива инфраструкторно Северна България, което ще разреши и там да бъдат привлечени вложения и да се форсира икономическият напредък както на района, по този начин на страната ни. България се развива решително напред и софтуерно, и индустриално, уточни ръководителят на Народното събрание. Сред въпросите, които представителите на българската общественост насочиха към ръководителя на Народното събрание, бяха такива, свързани с българските национални ползи, развиването на дигитализацията, на строителния бранш, на инфраструктурата и на градската среда.
Българска парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, е на публично посещаване в Русия. В състава на делегацията са съпредседателите на Групата за другарство България – Русия Красимир Велчев и Антон Кутев, заместник-председателят на групата Волен Сидеров и народните представители Диана Саватева, Боряна Георгиева и Ахмед Ахмедов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР