Москва предприема адекватни и ранни стъпки в отговор на възможността

...
Москва предприема адекватни и ранни стъпки в отговор на възможността
Коментари Харесай

Лавров: Русия предприема адекватни стъпки в отговор на евентуалното разширяване на НАТО

Москва подхваща съответни и ранни стъпки в отговор на опцията за разширение на Северноатлантическия алианс. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров на конференция след диалози с външния министър на Оман Бадр бин Хамад бин Хамуд ал Бусаиди, оповестяват съветски медии.

„ Предприемаме съответни стъпки и дръзвам да ви уверя, че те са много предварителни “, сподели Лавров, отговаряйки на въпрос какви стъпки подхваща Русия в светлината на опцията нови страни като Украйна и Швеция да се причислят към НАТО.

Според него Руската федерация е била изумена от скоростта, с която Финландия и Швеция са се отказали от неутралитета, с цел да се причислят към НАТО.

„ Бях изумен от скоростта, с която Финландия и Швеция изоставиха своя безпристрастен статут, от преимуществата, които този безпристрастен статут им предоставяше в продължение на доста десетилетия, гарантираше релативно самостоятелната им роля, осигуряваше им известност и престиж както в Европа, по този начин и в интернационална сцена “, означи Лавров.

" НАТО ще развива територията на Швеция и Финландия, разисква се разполагането на инфраструктурата на алианса покрай границите на Руската федерация, сподели Лавров. Руската федерация знае какви ограничения да предприеме и по какъв начин да ги приложи на процедура, с цел да подсигурява сигурността по отношение на развиването на НАТО в Швеция и Финландия ", добави съветският външен министър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР