Москва повече няма да прави първа отстъпки към Запада по

...
Москва повече няма да прави първа отстъпки към Запада по
Коментари Харесай

Преговорите нямат място тук

Москва повече няма да прави първа отстъпки към Запада по въпроса за договарянията за преустановяване на украинския спор. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров. „ Ние не отхвърляме договаряния. И когато постъпят подобаващи оферти, ние не отхвърляме. Ако нашите сътрудници желаят да се срещнат „ безшумно “, тъй че никой да не разбере за това, апелирам. Да приказваш постоянно е по-добре, в сравнение с да не приказваш. Но в обстановката, в която се намираме в този момент, Русия просто няма да направи никакви първи стъпки “, сподели ръководителят на съветското Министерство на външните работи на конференция в централата на Организация на обединените нации.

Доста внезапно изявление, като се има поради, че през всичките тези месеци Москва непрестанно показва готовността си за спокойно разрешаване на всички несъгласия към Украйна (на базата, несъмнено, на решаването на дилемите, които президентът Путин сложи преди началото на специфична военна интервенция, т.е. денацификация, демилитаризация и прочее). Но не е внезапно за тези, които помнят предходните думи на Лавров за това до какво ще докара по-нататъшното закъснение на преговорния развой от страна на Киев. „ Когато благоволят да се извърнат към нас с предложение за обновяване на дипломатическия развой (което, както разбирам, европейците незабавно молят, само че англосаксонците не позволяват), ще забележим каква е обстановката на място “, сподели министърът през юни. И в този момент обстановката " на място " се промени.

И на първо място се промени с помощта на референдумите, извършени в освободените територии. Референдуми, вследствие на които (ако народът, несъмнено, гласоподава „ за “) Донецка и Луганска национални републики, както и Херсонска и Запорожка област се връщат в родното си „ съветско пристанище “.

Присъединяването на освободените територии към Русия се трансформира в самобитна точка без връщане обратно. Москва към този момент няма да може да договаря за връщането на тези територии под контрола на режима в Киев. Самите договаряния към този момент ще бъде нарушаване на Конституцията на Руската федерация, защото главният закон на страната не разрешава даже да се приказва за отменяне на районите на Руската федерация. Това значи, че западните страни и Украйна или ще би трябвало да договарят с нас при изискванията на отхвърли на Киев от Донбас и част от Черноморския район, или въобще да не договарят. И е явно, че ще бъде определен вторият вид – въпреки всичко през днешния ден нито Украйна, нито Западът са подготвени да признаят загубата на надзор на Киев над Херсонска и Запорожка област.

Да, преди време там се чуха скромни гласове, че ще би трябвало да се договаря с Путин при изискване, че се признае настоящето териториално статукво (преди да „ завладее ” Николаев, Харков и други региони), само че сполучливата контраатака на Украйна при Харков въодушеви киевския режим и западните водачи, след което тези диалози затихнаха. Може би в този момент, след оповестяването на частична готовност от страна на Русия, махалото ще се завърти в противоположната посока: Западът последователно осъзнава, че Москва, по думите на Путин, „ към този момент стартира съществено “. Движението на махалото обаче занапред стартира.

Мирните договаряния също стават малко евентуални, тъй като Русия се сплотява с райони, които не са били изцяло освободени. Влизането в Руската федерация на Донецка национална република и Запорожка област значи, че Москва ще освободи тези територии от тези райони, които сега са окупирани от Украйна. По-специално градовете Славянск, Краматорск, Северск, както и столицата на Запорожка област - град Запорожие.

Това значи, че за спокойно разрешаване на спора Украйна би трябвало да даде тези територии на Руската федерация, защото, както беше маркирано нагоре, съветските управляващи не могат да договарят за предаване на част от територията на Руската федерация.

Разбира се, някой ще каже, че изходът от обстановката може да бъде „ заледяване на спора “ въз основа на настоящето статукво. И някой приказва към този момент за това - има клюки, че такова заледяване ще се организира през есента и зимата. Трябва обаче да се разбере, че Руската федерация е велика мощ и статутът на велика мощ не допуска дълготрайна окупация на част от нейната страна от друга страна. Да, тук ще дадат образец с Индия, част от чиито територии са окупирани от Китай, само че КНР е първо друга велика мощ и второ нуклеарна. Тоест не е Украйна. Ето за какво специфичната военна интервенция ще продължи най-малко до цялостното освобождение на териториите на Руската федерация – в противоположен случай Москва няма да бъде възприемана съществено по света.

И най-после, мирните договаряния са малко евентуални, тъй като съгласно доста специалисти Русия не може да приключи специфична военна интервенция без освобождението на редица други райони под украински надзор. Поне Сумска, Харковска и Черниговска области (за да се усили 400-километровото „ полетно “ разстояние от украинска територия до Москва), както и Николаевска и Одеска области. И последните две области са сериозно значими за Руската федерация. Не единствено тъй като там чакат Русия. Не единствено тъй като освобождението на Одеса след събитията от май 2014 година (подпалването на Дома на профсъюзите) е най-важната алегорична стъпка. И освен тъй като тези райони през днешния ден са единственият изход от останките на Украйна към Черно море. Но защото контролът на Русия над тези райони ще ѝ разреши да получи сухопътен изход на Приднестровието. Самопровъзгласила се република, в която живеят към половин милион жители на Руската федерация и която се охранява от няколко хиляди наши военни.

Сега Приднестровието е притиснато сред Одеска област на Украйна и Молдова, от която официално е част. И в случай че всичко остане в този тип, тогава безусловно няколко години след края на специфичната военна интервенция Западът ще провежда за Москва военна рецесия в Приднестровието, когато Молдова благодарение на Украйна и Румъния реши да „ възвърне своите териториална целокупност “. И в тази обстановка единственият метод Руската федерация да се притече на помощ на своите жители и военни ще бъде прехвърлянето на въоръжените сили на РФ в Приднестровието през украинска територия, т.е. същите тези Николаевска и Одеска област. През тези няколко години обаче Украйна ще бъде превъоръжена, армията ще бъде преквалифицирана и ще помогне за построяването на солидна отбранителна линия в тези райони.

Следователно или част от мирните договаряния ще бъде обезпечаването на териториален кулоар за Приднестровието, който не се управлява от Украйна (например на юг - до Черно море, по същия принцип, по който в този момент се пробват да получат кулоар до Нахичеван), или Русия ще би трябвало сама да провежда този кулоар. Трети вид под формата да вземем за пример на гаранции от Запада за неприкосновеността на Приднестровието няма. Сега Съединените щати могат да ни обещаят три всичко (както дадоха обещание по въпросите за неразширяването на НАТО, спазването на споразуменията от Минск, договорката за зърно и прочее), а по-късно просто да ни излъжат. И към този момент не се радваме да бъдем мамени.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР