Москва поддържа Америка с пари, и то с много пари,

...
Москва поддържа Америка с пари, и то с много пари,
Коментари Харесай

Въпреки санкциите Русия е дала кредит на САЩ от 106 милиарда долара

Москва поддържа Америка с пари, и то с доста пари, пишат съветски издания. При това през 2017 година шефът на Централната банка на Русия Елвира Нибулина и министърът на финансите Антон Силуанов са увеличавали всеки месец сумата на вложенията в скъпи бумаги на Съединени американски щати. За това оповестява и американското министерство на финансите.

До миналия ноември Русия е дала заем на Съединени американски щати към 105,7 милиарда $, вижда се от данните на министерството във Вашингтон.

Забележителното е това, че колкото по-лоши са връзките, толкоз повече пари дава Русия на американците, пишат медиите в Москва.През ноември 2016 година сумата на вложенията е съставяла 86,6 милиарда $, а година по-късно е нарастнала с 22 %. Приходите от тези вложения са оскъдни - през 2016 година не са стигнали и 2 % (1,881%), само че съветската Централна банка продължава да налива пари.

Излиза, че Русия обилно поддържа стопанската система на страна, която освен е въвела наказания против нея, само че и продължава да ги ожесточава. И това на фона на обстоятелството, че в самата Русия пагубно не доближават пари, заемите за бизнеса и ипотеките са вероятни единствено при големи лихвени проценти.

Растат санкциите за водачите, винетките, таксите за паркиране и впрочем събирани от страната такси. Но милиарди в зелено отпътуват зад океана, с цел да поддържат този, който води с Русия " студена война ", недоумяват съветските медии.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР