Москва планира да проведе референдуми за присъединяване към Русия в

...
Москва планира да проведе референдуми за присъединяване към Русия в
Коментари Харесай

Русия планира референдуми през лятото в окупираните украински територии

Москва възнамерява да организира референдуми за присъединение към Русия в окупираните украински територии още това лято, съобщи организация " Интерфакс ".

Според ръководителят на комисията по интернационалните въпроси на Държавната дума Леонид Слуцки е допустимо през лято да се проведат референдуми за присъединението на областите ДНР, ЛНР, Херсон и Запорожие към Русия.

" Не желая да предвиждам по кое време ще се проведат, само че мога да предположа, че начинания за осъществяване на референдуми в тези райони може да се появят доста скоро и е доста евентуално да се осъществят през лятото и e разумно да са по едно и също време, малко или доста ", сподели Слуцки.

По думите му решението за присъединение на " освободените " територии би трябвало да се вземе единствено от локалното население.

" Не е загадка, че има такива настроения в Донбас, в Херсонска област, в Запорожие и те са много мощни ", сподели ръководителят на комисията.

Слуцки добави, че тези въпроси ще бъдат разисквани този месец по време на посещаване на делегация от ДНР в Русия.

Слуцки, който е и ръководител на Либерално-демократическата партия, добави още, че партията, " както и другите съветски политически сили, ще положат всички старания да спомага за възобновяване както на републиките на Донбас, по този начин и на други райони на Новоросия ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР