Москва остро осъди предоставянето на изтребители F-16 на Украйна. Според

...
Москва остро осъди предоставянето на изтребители F-16 на Украйна. Според
Коментари Харесай

Гърция обеща да се включи в обучението на украински пилоти на F-16

Москва остро осъди даването на изтребители F-16 на Украйна. Според посланика на Русия в Копенхаген то единствено " ще утежни спора ". Реакцията идва след решението на Нидерландия и на Дания да дадат от американските самолети на Киев.

По традиция, през вчерашния ден и през днешния ден президентът Зеленски посети страните, дали обещание новата военна помощ на Украйна. Дания предлага 19 изтребителя, а Нидерландия още не е прецизирала какъв брой ще даде от разполагаемите си 42.

Зеленски: Всички съседи на Русия са застрашени, в случай че Украйна не победи

" Скъпи другари, през днешния ден към този момент сме уверени, че Русия ще загуби тази война. Заедно потвърждаваме, че животът има стойност. Че хората са значими, че свободата има значение, Европа има значение ", съобщи Зеленски.

От Копенхаген той дойде в Атина, където министър председателят Мицотакис даде обещание Гърция да се включи в образованието на украински водачи на F-16.

Тази вечер в Атина са и водачите на страните от Западните Балкани, на еврочленките от района както и ръководителите на Еврокомисията и Съвета. Премиерът на Северна Македония се чака да разиска конституционните промени в югозападната ни съседка с Урсула фон дер Лайен. България е показана от премиера Николай Денков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР