Москва очаква да получи писмен отговор от Вашингтон на исканията

...
Москва очаква да получи писмен отговор от Вашингтон на исканията
Коментари Харесай

Москва очаква писмен отговор от Вашингтон на исканията си за гаранции за сигурност

Москва чака да получи писмен отговор от Вашингтон на настояванията си за гаранции за сигурност идната седмица, съобщи в петък пред публицисти в Женева съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, представен от организация Интерфакс.

Рябков сподели, че Русия упреква Съединените щати за обстоятелството, че двустранните връзки са покрай " рискова сериозна линия ", само че се надява да убеди Вашингтон да промени метода си.

Той също по този начин уточни, че ескалацията ще усложни в допълнение връзките на Русия със Съединени американски щати и няма да обезпечи подобаващ декор за смислени договаряния.

Първият проект на съглашението сред Русия и Съединени американски щати беше показан от съветското външно министерство на 17 декември 2021 година Дискусиите по тези тематики започнаха на 10 януари в Женева и по-късно продължиха на 12 януари в Брюксел, само че без да бъде реализиран прогрес.

Руският външен министър Сергей Лавров и държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен би трябвало да се срещнат през днешния ден в Женева на фона на опасенията на Запада, че Русия може да нахлуе в съседката й Украйна.

Русия отхвърля да е възнамерявала сходна офанзива, само че показва, че може да предприеме " неуточнени " военни дейности, в случай че описът с претенции не бъде изпълнен, в това число обещанието на НАТО в никакъв случай да не допусне Украйна да членува в алианса.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР